onsdag 1 september 2010

Sjuk!

Känner mig inte vidare pigg just nu ... är förkyld, så jag är snuvig, har ont i halsen, ont i ögonen, ont i huvudet och känner mig trött. Det första Amanda sa när hon fick se mig idag efter jobbet var: "Vad trött du ser ut" ... så jag antar att jag inte ser särskilt kry ut.
Barnen är ju också förkylda ... fast de har inte haft nån feber, så därför har de fått gå i skolan. Jag skrev dock en lapp till Amandas gympalärare i morse ... att hon inte skulle delta idag, eftersom hon var förkyld. Hon klarar nog av att gå i skolan och så ... men vi vill inte att hon ska springa omkring och bli svettig. Så Amanda hade fått hjälpa till med annat på gymnastiken idag istället.
Jag får ju sällan feber, men tyckte att jag kände mig så risig, så jag kollade tempen ... och som jag misstänkte, så hade jag faktiskt en temperaturhöjning. Nå ... för de flesta människor, så är väl knappast 37,5 grader feber ... eller ens en höjning. Men jag är väldigt känslig för feber. Har normal kroppstemperatur på 36,8 grader och känner mig febrig så fort tempen stiger över 37,3 grader. Vid 38 grader så känner jag mig RIKTIGT febrig och sjuk.
Fast jag tror nog inte att jag kommer få så mycket högre temp. Får, som sagt, sällan feber ... oftast brukar det gå ca 5 år emellan gångerna ... och så länge sen är det inte sedan jag senast hade feber. Det är nog bara något år sedan. För det mesta blir jag bara lite småförkyld ... hängig, trött, snuvig, hostig ... och oftast väldigt hes. Men den här gången verkar det inte ha satt sig riktigt på halsen ... inte än i alla fall. Fast Amanda är lite hes. Hon verkar har ärvt mina halsproblem, tyvärr. Hon blir också ofta hes när hon är sjuk. Det blir inte pojkarna i familjen. Amanda verkar även ha ärvt min feberkänslighet, för hon blir helt slut av feber ... även låga temperaturer ... och alldeles snurrig blir hon ... precis som jag.

Nå ... ikväll ska jag nog lägga mig tidigt, i alla fall. Sömn, tycker jag är den bästa medicinen mot förkylning. Sömn och vila! Mycket sömn och vila tycker jag hjälper bra ... och gör att man snabbt blir frisk. Så ... ikväll ska jag komma i säng tidigt! Jag vill ju bli frisk!

1 kommentar :

  1. vad tråkigt att du är sjuk,.. hoppas det ger med sig snabbt.
    har med låg temp och känner mig väldigt sjuk när tempen är nära 38. men har inte heller feber så ofta.
    kram Anna

    SvaraRadera