tisdag 17 maj 2016

Nu är jag på G ...

Nu var det verkligen superlänge sen jag skrev senast och eftersom jag egentligen inte vill överge bloggen helt och hållet, så tänkte jag det vore bäst att slänga in ett inlägg igen. :-) Kanske att jag till och med ska bli lite mer aktiv igen?
Nå ... det får vi väl se hur det blir med det. 

I alla fall, så har det ju hänt en del sedan jag senast skrev ...
I höstas mådde jag mentalt rätt dåligt. Hade ingen motivation till någonting alls. Det mesta kändes rätt meningslöst och jag kände mig mest ledsen och ensam.
Men sen bestämde jag mig efter jul för att jag skulle sluta upp med den där ledsenheten och istället ta tag i saker och vara mer rak och ärlig.
Jag har nu försökt med det och det funkar väl hyfsat.
Pga mitt mående i höstas, så slutade jag då upp med all träning. Jag struntade även i kosten en del, vilket ledde till att jag gick upp lite i vikt. Men nu har jag tagit itu med kosten igen, så nu är jag på G. 
Dessutom har jag börjat träna regelbundet. I februari skaffade jag gymkort ... mitt första gymkort ever ... så nu försöker jag träna minst 3 ggr i veckan.
Jag har dessutom börjat springa igen. :-) Det går väl sådär, men jag är ändå på en bra mycket bättre nivå än vad jag var för ett år sedan, när jag började.
Förra helgen var jag också med i mitt första lopp någonsin ... "Sjöjungrfruloppet", vilket är ett årligt förekommande damlopp i Mariehamn.

Jag, strax efter målgång ... med min allra första löpmedalj

Jag sprang i alla fall den största delen av den 5 km långa sträckan. Promenerade bara lite i vissa backar, men annars sprang jag.
Så fick jag min första löpmedalj också. Yeay! :-D
Det var faktiskt riktigt rolig ... framförallt efteråt ... och jag kände mig väldigt stolt över mig själv.

Nu måste jag bara se till att fortsätta springa, så jag blir ännu bättre. För det finns väldigt mycket utvecklingspotential. 
Just nu är jag dock lite förkyld, så kanske att jag bör göra nåt annat än löpning så länge jag hostar och har ont i halsen? Men sen måste jag fortsätta. Jag vill kunna springa 10 km också, men än har jag aldrig sprungit längre än 5 km.
Fast så småningom, så ...
Nu känns det i alla fall som om jag kommit igång, både när det gäller kost och träning och det syns även på vågen. :-)

Fast ikväll blir det chips och dip till ESC-finalen, så då blir det riktigt lördagsmys! 
Men i morgon blir det bättre kost igen.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar