tisdag 31 augusti 2010

Ännu en ursäkt ...

Hm ... kanske man skulle köpa hem en massa mörk choklad? Tydligen är det jätte bra att äta 45 gram om dagen. Haha! :-D

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/somnklubb/article7321748.ab

Tydligen ska det vara väldigt uppiggande ... och ännu en ursäkt för överviktiga att äta onyttigheter. "Det är ju bara mörk choklad ... och det är ju JÄTTE nyttigt, så det FÅR man äta varje dag".
Personligen, så tror jag nog att det finns bättre metoder för att motverka trötthet ... frisk luft och mycket vitaminer, till exempel.
Jag är ju dock inte särskilt strikt när jag ska gå ner i vikt, utan tillåter mig själv att äta godsaker. Men ... jag håller godisätandet till en dag i veckan ... inte alla dagar. Även om det "bara" är mörk choklad, så tror jag ändå det kan skapa ett visst godisberoende om man börjar äta det varje dag.
Själv skulle jag nog inte gå på något sådant ... inte just grejen med att börja äta 85%-ig choklad varje dag med hänvisning till att det motverkar trötthet. Däremot skulle jag säkert kunna börja äta en liten bit om dagen med motiveringen att jag känner mig godissugen och ser det som ett nyttigare alternativ. Någon bit mörk choklad kanske då stillar det värsta godisbegäret ... och så äter man det istället för ett bra mycket sämre alternativ. Den anledningen tycker jag låter mer trovärdig.
Att det skulle motverka trötthet ... kronisk, till och med ... det tycker jag bara skulle vara att lura sig själv.

Om man ska tro på alla sådana här rön man hör om allt vad gäller hälsa och kost, så ska man ju i så fall
  • Dricka 1 glas rött vin om dagen
  • Äta 45 gram mörk choklad varje dag
  • Dricka 3 koppar kaffe dagligen
  • Inte äta kolhydrater
  • Äta massor av fett
  • Inte äta fett alls
  • Inte äta frukt
  • Äta frukt och grönsaker varje dag
Ja, vissa punkter är rätt motsägelsefulla, men jag har hört allt. Jag anser nog själv att man får tänka med lite sunt förnuft och känna efter själv, för vad "specialisterna" råder en till idag, kan låta precis tvärtom nästa vecka.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar