fredag 24 juni 2011

Trevlig midsommar!


http://lindet.blogg.se/images/2010/midsommarstang_95193193.gif

Idag är det ju midsommarafton och vi ska så småningom dra oss iväg till Järsö, där vi ska fira tillsammans med våra vänner. De bor jätte vackert ... på en stor, fin tomt alldeles vid vattnet. Där har vi firat midsommar alla år sedan 2006, så det blir sjätte året för oss nu. Man kan nog nästan börja kalla det för en tradition. ;-)
Just nu tänkte jag inte vara så långrandig angående det, utan det blir väl att jag ger en uppdatering sen efteråt ... imorgon eller så ... där jag berättar om årets midsommarfirande ... och då jag även lägger in lite bilder (om jag kommer ihåg att ta några).

Jag har tänkt lite på det där med på vilket sätt man önskar någon en trevlig midsommar. Det verkar ju vara lite olika med hur folk säger. Vissa säger glad midsommar, medan andra säger trevlig midsommar ... men vilket är egentligen det "rätta"? Eller kan man använda sig av båda?
Själv har jag lärt mig att det heter trevlig midsommar, så det känns som det rätta för mig. Jag har för mig att jag som liten lärde mig att det hette "God Jul", "Glad påsk" och "Trevlig Midsommar". Därför har det väl blivit så att jag använt mig av dessa uttryck genom året. Huruvida det är korrekt eller inte ... det vet jag ju inte. Språket förändras ju hela tiden, så nu för tiden kan man kanske säga lite hur man vill ... till och med enligt SAO (Svenska Akademiens Ordlista)? Nu kanske man till och med kan önska någon en "Glad Jul"? Vad vet jag ...
Men själv, så följer jag i alla fall dessa regler ... som jag lärde mig när jag var liten.

Så ... nu önskar jag alla mina bloggläsare en riktigt Trevlig Midsommar.

1 kommentar :

  1. Jag tror jag mest har hört och sagt Glad midsommar .. men även trevlig midsommar.. Tror det är rätt båda =)

    SvaraRadera