torsdag 23 september 2010

Har betat igenom lite musikallåtar

I kväll var det gårdsfest på Amandas skola, fast jag stannade inte där så länge. Jag har ju min sångensemble på torsdagar, så jag vill ju gärna inte missa alltför mycket av de tillfällena. Så maken stannade kvar på skolan med barnen. Han försäkrade mig om att det gick bra. Jag brukar ju annars alltid vilja vara med på sådana där skol-grejer ... men så brukar jag ju aldrig ha nåt annat för mig heller ... och jag VAR ju ändå med en liten stund på gårdsfesten. Tydligen hade de klarat sig bra utan mig sen också. Tänka sig! :-D

På sången, var det i alla fall jätte kul! Två tjejer hade slutat sen senast ... men det var nog bara bra, för då kändes det lite mer som om vi andra var lite på samma våglängd. De som slutade kändes lite mer pessimistiska och den ena verkade ha väldigt dåliga förkunskaper ... så nu blir det nog ännu bättre i gruppen. Det hade tillkommit två stycken också ... och dessa två tjejer (hm ... kvinnor, kanske jag ska säga) verkar vara rätt kunniga och sjunger bra ... så nu är vi nog en bra sammansättning.
Idag betade vi igenom en massa musikallåtar. Jag gillar ju sådant, så detta var ju verkligen super för mig. Dock, har jag ju tidigare hållit mig undan från de svåraste sångerna ... och bara sjungit "vanliga", rätt enkla låtar endast i melodistämman. Men nu blir det andra bullar. Nu blev det en del sånger från Phantom of the Opera och så var det en sång från en musikal som jag inte minns namnet på ... men som har samma författare som Les Miserable. Det handlade om nåt bröllop ... en väldigt fin låt ... och vi skulle visst sjunga fler låtar från den musikalen.
Nu ska vi ha uppehåll från sången nästa vecka, eftersom läraren skulle till Stockholm ... så då skulle vi istället förlänga terminen.
Så ... nu har jag två veckor på mig att träna på låtarna. Läraren rekommenderade att kolla på Youtube. Haha. Ja, så kan man ju göra idag, förstås. :-D Så nu har jag hittade den ena av sångerna vi sjöng, i alla fall.





Så nu ska jag nog leta upp lite fler låtar. Ofta är ju dessa låtar inte helt lätta ... mycket noter ... mycket upp- och nedgångar ... ofta rätt höga också ... så då kan det ju vara bra att lyssna på hur de egentligen ska låta före man provar själv. Idag sjöng vi dock en del utan att riktigt veta hur sångerna gick. Vi hade ju noter, som man kunde läsa på samtidigt ... och så spelade ju sångläraren ... så det funkade faktiskt hyfsat bra, ändå.

Så nu blir det till att öva på dessa låtar ... och söka lite mer på Youtube!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar