fredag 3 september 2010

Som Rysk Roulette

Jag önskar att jag hade en karta uppritad på mina lår ... en karta över vilka ställen som är bra nålstickningsställen. Det skulle vara sååå mycket enklare att ta min medicin då ... om man slapp oroa sig för ifall det ska göra ont eller inte. En karta vore då himla praktisk ... en karta över "säkra" ställen.
Just nu så känns det mest som Rysk Roulette ... en riktig chanstagning varenda vecka.
Hur kommer det gå idag? Kommer det göra ont? Kommer jag få krampkänning? Kommer det svida? Kommer det börja blöda massor? Kommer det göra ont OCH börja blöda massor? Eller kommer det knappt kännas över huvud taget?
Jag föredrar ju det senaste alternativet ... och det händer ju titt som tätt att det faktiskt GÅR så bra. Men ... jag vet ju aldrig det i förväg ... tyvärr. Därför önskar jag att man hade en slags karta på låren ... en karta som markerade ut alla bra ställen. DET vore superbra! Kanske inte så snyggt, dock.
Jag ser ju ofta de tjockaste blodådrorna ... så de brukar man ju kunna undvika. Men det är ju bara de mer ytliga ådrorna som syns ... inte de som finns längre ner. Som förra veckan ... då trodde jag att jag placerat injektorn på ett bra ställe ... en bit ifrån en stor blodåder. Men ... så fort nålen skjöts in, så kände jag att det inte alls gick bra. Jag fick omedelbart krampkänningar och det gjorde ont under hela tiden som jag sprutade in medicinen. När jag sen drog ut sprutan, så började det blöda en hel del ... och efteråt fick jag ett ordentligt blåmärke på platsen ... ett blåmärke, som jag fortfarande har kvar ... en vecka senare. Så jag måste nog ha träffat en blodåder förra veckan ... trots att jag innan trodde att det skulle gå bra.
Idag gick det desto bättre. Jag var ju, som vanligt, beredd på smärtan som kunde komma. Men idag kände jag bara ett lätt stick och sen kändes det knappt nåt mer alls ... kände inte ens när jag drog ut nålen. Så idag gick det riktigt bra. Så bra vill jag alltid att det ska gå. Men det kan jag tyvärr inte bestämma över. Det blir som det blir. Man försöker att undvika dåliga ställen, men i själva verket är det precis som Rysk Roulette.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar