torsdag 21 oktober 2010

VINTIPS



VINTIPS


Först och främst skiljer man mellan röda och vita viner:
Lättast skiljer man dessa vintyper från varandra om man skvalpar ut en skvätt
på en vit bordduk. Det vin, som lämnar en lila fläck efter sig, är ett rödvin.
Riktiga kännare kan bara på smaken avgöra om vinet är rött eller vitt.
De vita vinerna smakar i regel ättika, medan de röda smakar stämpelfärg.
Man kan alltså genom att suga på en vanlig kontorsstämpel och sedan jämföra
smaken med ett vin, konstatera om detta är rött eller vitt.
Till fiskrätter, såsom fiskbullar och matjessill föredrar de flesta vitt vin,
medan man till kötträtter såsom falukorv och sylta bör ta ett rött vin.
Portvin är ett vin som man serverar i porten. Har man ingen port, kan man bjuda
på det i trappuppgången eller i hissen.
När man serverar torra viner bör man se till att det inte är tvärdrag eller att
någon av gästerna råkar nysa, ty i sådana fall dammar vinet omkring i
lägenheten. När man serverar ett torrt vitt vin är det därför lämpligt att ha
en dammsugare i beredskap.
Om man själv ska bära hem sina flaskor från systemet gör man klokt i att köpa
ett lättvin, så man inte får för mycket att kånka på. Till vilt bör man välja
något vildvin, medan man till grillat och annat vidbränt kött serverar
brännvin. Renstek sköljer man ner med renat.
SAKER SOM ÄR SVÅRA ATT SÄGA NÄR DU DRUCKIT FÖR MYCKET VIN:
- Oöverträffat
-Innovativt
-Preliminärt
SAKER SOM ÄR VÄLDIGT SVÅRA ATT SÄGA NÄR DU DRUCKIT ALLDELES FÖR MYCKET VIN:
-Västkuskt
-Konstitutionerad
-Substantinera
-Tillvägagångssätt
SAKER SOM ÄR I STORT SETT OMÖJLIGA ATT SÄGA NÄR DU DRUCKIT ALLDELES FÖR MYCKET
VIN:
-Tack, men jag vill inte ha sex
-Nej,ingen mer sprit för min del
-Ledsen,du är inte riktigt min typ


LYCKA TILL MED VINDRICKANDET!!  

Fick detta i ett mail från en kollega idag ...

http://storstadskvinna.blogg.se/images/2008/vin_19390111.jpg























Inga kommentarer :

Skicka en kommentar