onsdag 20 oktober 2010

Stel i nacken

Idag känns det inget vidare. Är så fruktansvärt stel i nacken, så det känns inte alls roligt. Jag började känna av det lite igår eftermiddag, men sen har det bara blivit värre och värre och mot slutet av arbetsdagen idag, så hade det blivit så pass illa att jag bara kunde vrida huvudet en liten bit åt höger. Sen tog det stopp och gjorde jätte ont. Så känns det fortfarande och det strålar en del ut i högerarmen också. Vet inte vad jag ska ta mig till. Skulle väl kanske behöva en ordentlig massage?
Inte vet jag vad det beror på heller, men jag anar att det kan ha med min whiplashskada att göra. För drygt 3 år sedan så slog jag och Viktor ihop våra huvuden och för mig blev det så pass illa att det resulterade i en whiplashskada. Det var åtminstone vad fysioterapeuten sa. Jag var ju så stel i nacken och så gick jag omkring med brännande huvudvärk nästan hela hösten. Fick utskrivet värktabletter och muskelavslappnande tabletter, som jag åt i några månader. Då kunde jag slappna av en del.
Sen gick väl det värsta över ... eller så fick jag lite annat att tänka på, när jag några månader senare fick mitt första MS-skov. Blev väl lite ur askan i elden, typ. ;-)
Men helt gick det ju inte över då ... tog många månader tills jag slapp ifrån den brännande huvudvärken helt och hållet. Fast sen har den kommit tillbaka med jämna mellanrum ... den där brännande värken och stela känslan. Nu var det dock ett bra tag sedan jag kände så.
Inte vet jag ju om denna stelhet har ett samband med den skadan jag fick då, men det är ju ändå rätt troligt. Eller så har jag bara legat tokigt på nätterna? Tycker dock att det då borde ha kommit på morgonen och inte på eftermiddagen. Men, men ...
Nu hoppas jag bara att det snart går över ... helst under natten, för det är väldigt jobbigt att jobba med denna stela nacke. Funderar lite på om jag ska ta en muskelavslappnande tablett om ett tag ... så att jag får slappna av. Jag har ju lite tabletter kvar fortfarande. Men jag får se hur jag gör.
Vill bara ha bort detta onda!

2 kommentarer :

  1. ***Lägger en varm riskudde*** på Axlaar & Nacke /Kram från mig i Höst ☼

    SvaraRadera
  2. Tack, Annmi! Det vore verkligen skönt. :-)

    Kram

    SvaraRadera