söndag 31 oktober 2010

Kvällens tjejmiddag

Ikväll, när det bara var jag och Amanda hemma, så fixade vi till en mysig middag för bara oss två ... tre-rätters, blev det ... tre väldigt enkla rätter, måste jag säga ... men ibland kan enkelheten vara den allra bästa.
Medan jag lagade maten, så dukade Amanda bordet med servetter, bestick och glas. Sen tände vi ljus och åt medan musiken spelade på stereon i barnens rum.
Var en riktigt mysig tjej-middag. :-)

Jag tog lite bilder ... fast bara med mobilen ... och eftersom jag nu inte har någon dator med photoshop, så kunde jag inte redigera bilderna så värst mycket. Men ... jag lägger in dem i alla fall.

Amanda ska precis börja äta förrätten

Förrätt: Canteloupemelon med rökt skinka

Varmrätt: Nudelwok med räkor

Efterrätt: GI-kladdkaka med vispgrädde

 Jag tror inte att någon av rätterna hade passat familjens herrar nåt vidare, så då passade jag på nu när det bara var vi tjejer hemma. 
Amanda älskade verkligen räkwoken ... hade purjolök, vitlök, räkor och så en del kryddor (chili, lite curry, sambal oelek, limejuice) och så hade vi sweetchilisås till. Var riktigt gott.
Efterrätten gjorde jag på 70 %-ig mintchoklad och den blev riktigt bra, faktiskt. Jag älskar ju mintchoklad, så den här gången var den snäppet godare än tidigare.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar