söndag 24 oktober 2010

Filmkväll igår

Igår blev det filmkväll för hela slanten. Jag och maken var till videobutiken och hyrde tre filmer ... en barnfilm (från 7 år), en familjefilm (från 11 år) och så en action (från 15 år). Efter att vi hyrt filmerna, så åkte vi förbi Drakens kebab och köpte med oss mat hem. När vi kommit hem, så åt vi först våra kebaber och sen blev det filmvisning.

Av de filmer vi hyrt, så var det väl egentligen bara den första filmen som var riktigt bra. Underdog, hette den och handlade om en hund som efter en olycka i ett laboratorium fick en massa krafter och blev superhjälte. Vi skrattade mycket i filmen, för den var väldigt kul. Det gick ju att få talet på svenska också, så det var ju bra för Amanda.
Underdog Blu-ray(TM) - English/French/Spanish Blu-ray(TM) Hi-Def
Den andra filmen, var verkligen helknäpp. The Imaginarium of Doctor Parnassus, hette den ... och det VAR verkligen som en fantasi ... en riktigt knasig fantasi ... och barnen hade en hel del frågor efter filmen ... särskilt Amanda. Den var riktigt overklig ... och ingen riktig mainstream-film, direkt. Det var en sådan film som merparten av folk nog inte riktigt förstår. Visst förstår man väl själva handlingen och så ... men ändå inte riktigt. Sådana filmer brukar kunna bli riktigt upphaussade av kritiker. Man "ska" tycka att filmerna är helt fantastiska och tycker man annat, så är man dum ... som inte förstår. Men jag tycker nog det är lite som med "Kejsarens nya kläder" ... folk vågar inte säga ärligt vad de tycker eftersom de inte vill uppfattas som korkade. Fast i själva verket kanske det är kritikerna som är de som är korkade ... som ser något som inte andra ser.
Nå, man får väl tycka vad man vill ... men det här var verkligen en sådan film som man antingen älskar eller hatar ... och de flesta har nog en åsikt om den. Själv, så gillade jag den inte alls ... och det gjorde inte de andra i familjen heller.

http://www.mannythemovieguy.com/images/imaginarium_of_doctor_parnassus_trailer_johnny_depp_heath_ledger_colin_farrell_movie_news_movie_review.jpg

Den här filmen gick inte att få med svenskt tal, utan den var på engelska och så hade vi undertexterna på svenska. Så upptäckte vi i slutet av filmen att Amanda faktiskt hann med att läsa undertexterna! Vi hade ingen aning om att hon kunde läsa så fort, men vi testade ... och faktiskt så hann hon med väldigt bra i dialogerna. Hon är ju liksom bara 7 år ... och hinner redan med så bra! Det underlättar ju då en del när vi hyr filmer i fortsättningen ... att man inte MÅSTE ta med svenskt tal.

Den tredje filmen vi hyrde, The Book of Eli ... den kollade jag och maken på efter att barnen lagt sig. Det stod att det var en actionfilm, fast för att vara en sådan, så tyckte vi nog att den var rätt seg. Visst var det en del våldsscener, men däremellan, så gick handlingen rätt långsamt.
Det var en slags framtidsfilm, där en ensam man (Danzel Washington) hade en bok, som han skulle föra västerut ... och den boken var det en annan man som ville lägga vantarna på, så då uppstötte ju en del problem.
Det var väl inte den bästa film jag sett, fast heller inte den sämsta. Visst gick det rätt långsamt fram, fast det blev inte så pass tråkigt att man inte hängde med i handlingen. Det var väl en mellanbra film, enligt mitt tycke.



Oavsett, så var det mysigt att kolla på lite film. Känns skönt nu, när det blivit sånt höstruskväder. Då är det skönt att kura ihop sig med lite film och snacks i soffan. Jag gillar att kolla på film ... och även dåliga filmer kan ju ha nån slags funktion ... för då uppskattar man de BRA filmerna ännu mer. :-D

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar