söndag 17 oktober 2010

En RIKTIGT lyckad helg!

Så var vi hemma igen ... efter två hela dagar i Stockholm ... och jag kan ju säga att det blev två väldigt lyckade dagar!
Första dagen, så tillbringade vi den största delen i olika köpcenter och diverse affärer ... och shoppade massor. Vinterkläder och vinterskor, var väl vårat huvudsakliga mål för dagen ... och till Amanda gick det hyfsat fort att hitta nåt passande. Gick rätt enkelt att få tag på både vinterjacka, täckbyxor och vinterstövlar. Köpte även två mössor till henne ... och några strumpbyxor.
Men till Viktor ... till honom var det riktigt svårt att hitta vad vi skulle. Jacka, gick väl lätt att få tag på. Vi hittade bland annat en RIKTIGT snygg skinnjacka till honom. Så fick han även en svart, tjock täckjacka. Men sen fick vi springa runt i affär efter affär för att hitta ett par täckbyxor i hans storlek. Det fanns ju ingenstans. Bara en massa för små byxor, hittade vi. Efter att vi sprungit runt överallt typ, så kollade vi tillslut på Lindex. Där fanns det täckbyxor åtminstone ... något som inte fanns i alla affärer ... särskilt inte till skolbarn. Men där hade de sådana byxor ... svarta, som vi ville ha. Dock inte i hans storlek. På hängarna hängde storleken under hans ... men det fanns även storlek 170, vilket är flera storlekar för stort. Men vi frågade då om de hade några andra storlekar på lager och tro't eller ej, men faktiskt så kom expediten tillbaka med två par i storlekarna där emellan. Då blev vi ju verkligen superglada! Yes! Äntligen slapp vi leta längre!
Skor, var inte heller det lättaste att hitta till Viktor. Han har ju kommit till en sådan storlek att han på många ställen har för stora fötter för barnhyllorna och för små fötter för att kunna ha herrskor ... och då blir det ju i så fall damskor för honom, vilket kanske inte vore så kul.
Men efter att vi tittat i några olika affärer, så hittade vi ändå skor även till honom ... ett par robusta höst-skor, typ och så ett par varma vinterstövlar. Vi hittade även en mössa till honom ... och en ny cykelhjälm. Så fick han ett par nya badtofflor och en ny vattenflaska.
Jag hittade faktiskt saker till mig själv också ... en ny vinterjacka, två par strumpbyxor, ett par leggings, två par enkla fingervantar och en ny, jätte snygg mössa.
Maken köpte sig ett par nya vinterskor ... så vi fick alla lite nya kläder/skor.
Sen shoppade vi ju lite annat också ... som alltid, när man är i Sverige. Allt är ju billigare där, så då blir det ju att man handlar mer än man kanske borde. ;-)
Barnen köpte sig varsitt spel också ... fast det fick de betala för sina egna pengar.

Jag tog lite bilder sen på en del av våra inköp (mestadels kläderna) ...


Viktor poserar i nya jackan
Viktors nya skinnjacka

Efter allt rännande i affärer hela dagen, så var nog vi alla rätt slut sen på kvällen. Vi checkade in på hotellet och gick en stund senare ut för att äta middag. Det blev en Kinesisk/Thai/Mongolisk buffé på en restaurang nära hotellet. Det var riktigt gott, men blev ALLDELES för mycket mat, så den här veckan lär jag knappast ha kunnat behålla vikten ... och har definitivt inte gått ner. Men, men ...
Efter att vi ätit, så gick vi tillbaka till hotellet och slog på TV:n. Egentligen var det ju lite tänkt att Viktor skulle ha delat rum med några från judoklubben (Judoklubben hade bokat 3 tre-bäddsrum och vi skulle vara totalt 9 personer) ... men Viktor var ju så hemskt trött på kvällen, så han ville inte riktigt vänta på att de andra skulle anlända vid 21.30. Därför bestämde vi att han skulle få sova i vårat rum och så fick Amanda dela säng med mig. Så då lade sig barnen redan vid 20-tiden. De var ju sååå hemskt trötta.
Jag var faktiskt väldigt trött, jag med, så när resten av judogänget anlände så gick maken iväg för att möta upp dem, medan jag redan lagt mig för att sova ... och barnen sov då redan sedan länge.

Så blev det tidig uppgång på lördagen. Först hotellfrukost, sen utcheckning och avfärd mot Torvalla bollhall i Haninge, där tre av våra judoutövare skulle delta i Södra Judo Open 3.
För Viktor var det första judotävlingen någonsin, trots att han redan hållit på med judo i över 2 år och har orange bälte. Det har ju liksom inte blivit av tidigare ... och kanske var det lika bra att han väntade så här länge. Han har ju utvecklats nåt enormt den senaste tiden och kände sig nu mogen och redo för att tävla ... och jag måste ju säga att det verkligen gick över förväntan!.
Viktor var riktigt, riktigt duktig. Han klarade verkligen av tävlingspressen ... såg ju hur lugn ut som helst ... och körde bara på som vanligt.
Han gjorde flera riktigt snygga kast. Tyvärr fick han dock några kast bortdömda eftersom de tydligen inte är tillåtna att användas av barn under 11 år ... inte i Sverige (i Finland är det tillåtet). Men tack vare sina kunskaper och sin styrka, så lyckades han ändå vinna den matchen.
Han vann två av tre matcher, vilket resulterade i en bronsmedalj! Hans allra första medalj ... i hans allra första judotävling! Tala om att vi blev stolta och verkligen hur glada som helst!
Den enda matchen han förlorade, var mot den killen som sen vann guldet, så det var ju helt klart ett godkänt resultat.
Det var ju över 300 deltagare i lördagens tävling ... från 37 olika klubbar ... så det var ju ingen liten plutt-tävling, direkt. Jag såg folk som hade kommit ända från Värmland ... och så var det ju en massa Stockholmsklubbar, förstås. Han som vann i Viktors klass, tävlade för Uppsala judoklubb.

Lite bilder från Judo-tävlingen:

Killarna får lite coachning och värmer upp före matcherna

Viktor har tagit ett fast grepp om sin motståndare och släpper inte i första taget


Prisutdelning

Viktor visar upp sin allra första medalj

Viktor, med den nyvunna bronsmedaljen

Firar medaljen med ett besök på Mc Donalds på väg till färjan

 Åland fick ytterligare en bronsmedalj med sig hem ... genom Sandra Söderman, som tävlade i flickor under 15 +63 kg. Sandra vann en av sina tre matcher.
När alla Ålänningar tävlat färdigt, så satte vi oss i minibussen igen och började avfärden mot Kapellskär. På vägen dit så stannade vi för en bit mat och ytterligare en gång för att handla lite matvaror på Coop. 

Jag måste säga att jag verkligen är riktigt nöjd med den här helgen. Hade inte ens med datorn, trots att det var gratis Internet på hotellet. Men jag tänkte att vi för en gångs skull skulle umgås ... och inte bara stirra på en skärm ... och det blev riktigt lyckat. Var faktiskt skönt att vara lite datorfri en stund ... och bara umgås med familjen. Och det var verkligen RIKTIGT roligt att kolla på judotävlingen också! Hoppas jag får tillfälle att följa med på fler tävlingar. Helst på varje, förstås, men antagligen kommer inte det funka. 
Tror i alla fall att Viktor fick lite mersmak nu, när det gick så pass bra. 


1 kommentar :