lördag 30 oktober 2010

Det roligaste jag vet

Jag var ju ensam hemma ett tag idag ... då när Amanda var hos sin kompis och de andra hade åkt iväg till fastlandet ...
Det händer inte särskilt ofta att jag är helt själv hemma ... inte utan att jag har en massa måsten att göra ... så då passade jag på att använda tiden åt det roligaste jag vet ... nämligen att sjunga. :-)
Sången har ju alltid varit mitt största fritidsintresse ... bara att den fått hållas tillbaka pga barnen. Jag har varken haft tid eller lust att sjunga så jätte mycket sedan barnen kom in i bilden. Fast nu har det kommit tillbaka igen ... mitt intresse och min stora sånglust. Det var väl när jag började på Bel Canto (sångkursen jag går på) som lusten kom tillbaka igen. Jag får göra nåt helt själv ... utan barnen ... sjunga tillsammans med andra vuxna ... och vidareutveckla mig ... och det har betytt oerhört mycket för mig. Så nu känner jag att jag kan sjunga ibland även hemma ... och jag VILL sjunga hemma. Fast förstås ... allra enklast är det ju när jag är helt ensam hemma ... så, som jag var idag. Då passade jag på.

Så gjorde jag nåt annat också ... jag filmade när jag sjöng ... så nu tänkte jag göra nåt så knasigt som att lägga in klippen här.
Ska först bara säga att jag var helt ouppsjungen och dessutom sjöng jag accapella (helt utan musik) ... så det är inte det allra bästa av mig. Men ändå ...

Den första låten är en duett från Phantom of the opera ... en duett mellan Christine och Raol (eller hur det nu stavas) ... och jag sjunger ju båda rollerna, så det låter kanske lite konstigt ibland. All I ask of you, heter den, förresten.


Den andra låten är också från Phantom of the Opera ... huvudsakligen är det Meg, Christine och Fantomen som sjunger ... men även Raol sjunger en liten snutt. Fast jag sjunger ju alla roller, så det blir ju lite konstigt, förstås. Men, men ... jag har ju ingen motspelare här hemma. Låten heter i alla fall Angel of music.


Den sista låten är lite annorlunda mot de två första. Den är från musikalen Tell me on a Sunday och sjungs i huvudsak av en person ... med en kör som sjunger lite eko på vissa ställen. Fast jag sjunger ju körens delar också.
Den här låten går lite lägre än de två första ... och är nog enklare att sjunga om man har svårt att komma upp så högt i ton. Den här låten heter, Take that look off your face.


Nu var det här bara ett hastverk, egentligen ... inte helt förberett och jag gör en del missar. Men jag tänkte bara det var kul att testa .. lite på skoj.

Egentligen, så är det ju sådana här låtar så är min genre. Det var ju sådan här musik som jag lärde mig sjunga på mina sånglektioner. Men ... jag tyckte då egentligen att det var rätt tråkigt ... fast det var i stort sett det enda som jag då KUNDE sjunga. Jag var för strikt i min skolning. I 9:an, så fick jag provsjunga för min sånglärare ... han skulle besätta roller till julspelet och det fanns då två solistroller ... rollen som Maria och rollen som en ängel. Jag var hans första alternativ till Maria, men "förlorade" rollen eftersom jag hade för stark och oanpassningsbar röst, så då fick jag ta ängelns roll istället.
Sen, efter att jag slutat med sånglektionerna, så började jag sjunga annat ... mer pop och mindre musikal ... och det tror jag faktiskt var oerhört utvecklande för mig också. Jag lärde mig nämligen då, på egen hand, att anpassa rösten mer ...beroende på vad jag sjöng.
Helst så ville jag ju då egentligen komma bort ifrån det skolade musikal-träsket ... men nu har jag nog kommit till insikt att det ju faktiskt trots allt är DÄR som jag hör hemma ... och på ett sätt, så älskar jag ändå att sjunga sådan musik.

2 kommentarer :

  1. ååå av roligt och höra dig sjunga =)
    tycker du sjunger jätte fint!
    kram anna

    SvaraRadera