tisdag 20 juli 2010

Våra semesterplaner

Igår kväll så planerade vi vår semester ... in i minsta detalj ... nästan, i alla fall. Vi bokade resor, hotell m.m. ... och gjorde upp en resplan.
När allt var klart, så berättade vi för barnen om resan ... och de blev sååå glada och uppspelta. Amanda blev verkligen alldeles till sig. Ja, Viktor blev ju också jätte glad, såklart, men han är inte den typen att han hetsar upp sig ... inte så som Amanda gör.

Så ... vad ska vi då göra?

Jo ... den 3:e augusti, så tar vi båten till Åbo. Därifrån åker vi till Helsingfors ... till svärföräldrarna. Viktor ska delta i Helsinki Judo Camp, som håller på mellan den 4-6 augusti ... så då passar vi på att semestra där ett tag. Viktor ska ju träna judo i tre dagar, så då kan vi ju passa på att umgås med svärföräldrarna lite ... och hitta på lite saker i Helsingfors. Det är ju en storstad, så det finns ju en hel del man kan göra där.
Vi stannar i Helsingfors till den 8:e, så då tänkte vi passa på att gå på Borgbacken (ett tivoli, för de som inte vet det) och så tänkte vi komma iväg till Högholmen också (vilket är en stor djurpark).
Sen tar vi båten från Helsingfors den 8:e ... hela vägen till Stockholm ... och efter det så blir det en lång bilresa. Ner genom hela Sverige, ska vi ... och över till Danmark.
Först åker vi till Köpenhamn och bor på hotell där en natt. Efter att vi sovit, så tänkte vi kolla in huvudstaden och smita in en sväng på Tivoli.
Från Köpenhamn, så går färden vidare mot Billund ... där vi bokat hotell. Där sover vi en natt och dagen efter, så promenerar vi hit:


http://images.fanpop.com/images/image_uploads/LegoLand-sign-in-Denmark-lego-282637_400_300.jpg

Till LEGOLAND!

Det ska bli sååå roligt! Ingen av oss har ju varit där nån gång, så det ska bli riktigt kul. Jag har ju aldrig ens varit i Danmark, så bara det blir ju en upplevelse för mig.
Det var nära att jag åkte till Legoland en gång ... när jag var 11 år. Mamma och jag planerade att resa dit 1987 ... bara hon och jag. Men så blev hon sjuk där på våren ... och det tog ju år för henne att återhämta sig ... så våran resa blev inställd ... och sen blev den aldrig av.
Men NU blir det av att åka dit! Ser hemskt mycket fram emot resan!

Efter att vi varit på Legoland, så går färden vidare hemåt igen ... och då kommer vi sova en natt i Helsingborg innan resan går vidare mot Kapellskär, där vi ska ta båten hem igen.

Vi ska även hinna till mammas grav en sväng, när vi ändå är i Sverige. Vi åker ju liksom förbi Södertälje på båda vägarna, så då måste vi se till att svänga in. Jag var ju aldrig där kring Mors Dag, som jag annars brukar. Senast jag var till graven, var i höstas ... November eller December ... så nu vill jag verkligen dit.

Blir nog en rätt intensiv resa, skulle jag tro. Fast det blir nog väldigt roligt, både för oss och för barnen.

Katterna, har vi bokat in på katthotell under tiden vi är borta. De kan ju liksom inte vara ensamma hemma så länge ... och inte kan vi ta dem med oss heller ... så då får de också resa bort ett tag.

Det var den planerade delen av vår semester. Resten av semestern ska vi antagligen bara vara hemma. Ta det lugnt, mysa och bara ta dagen som den kommer, typ. Blir nog bra, det!

1 kommentar :

  1. Oj det där låter som en ordentliogt semestertripp :) Hoppas ni får dte kanonkul och fint väder!!!

    SvaraRadera