söndag 4 juli 2010

En till dag på stranden

Idag har jag fått ännu lite mer färg ... på armarna ... hm ... åtminstone har de blivit lite mer brunprickiga efter att ha varit så länge i solen. Fräknar, antar jag att det är. Sen HAR jag faktiskt fått en lite mörkare nyans över lag ... men det är nog lite svårt att se för alla utom jag. Benen, är dock fortfarande likbleka. Det är verkligen helt omöjligt för mig att få någon färg på benen. Kan ju ligga i solen hur många timmar som helst, känns det som ... men benen behåller sin vita nyans. Vet inte hur jag ska bära mig åt för att få nån färg där. Men, men ...
Kanske att benen blivit lite gulare i färgen nu ... fast det syns bara när jag är inomhus. När jag sitter i solen, så ser de alldeles kritvita ut. Riktigt irriterande!
Nåja ... idag hade jag faktiskt badkläder på mig ... fast jag badade ju ingenting för det. Jag låg i solen och njöt av värmen ... och lyssnade på folk runtomkring mig. Idag var det faktiskt inte så mycket Stockholmare ... inte på den delen där jag låg, i alla fall. Det var en grupp ungdomar från typ Österbotten (hörde det på dialekten) och efter en stund så kom en grupp Åländska killar i åldern 20-25 år. De diskuterade bland annat åldern, så därför fick jag reda på hur gamla de var. Det var lite lustigt med dessa killar ... de kom dit och satte ner sina grejer på marken och satte på en medhavd radio ... och sen ställde de sig i typ en ring och pratade. Ingen satte sig ner, så jag fattade ju inte riktigt vad de hade till stranden att göra, när de ändå bara kom dit för att prata ... på stående fot. De hade tydligen velat spela volleyboll, men hade ingen boll med sig ... så då gick ju inte det.
Samtalsämnena de avhandlade, var bl a mat ... på olika restauranger i stan ... de pratade om ÅSS (där den ena killen tydligen jobbade) och så pizzor ... eller plåtbröd på Niska och så Micke Björklund. Så kom kladdkaka upp som samtalsämne också ... den ena killen berättade glatt att han faktiskt gjort en kladdkaka härom dagen. De diskuterade även banker ... lite lustigt, eftersom jag själv jobbar på en bank ... och alla utom en av killarna hade "min" bank. Lite politik, kom på tal också. Den ena killen skulle visst på nåt politiskt ungdomsmöte, som han berättade lite om. Fast han gick mer dit för förtäringen, sa han ... vilket kanske i och för sig var en ursäkt eftersom de andra killarna reagerade ... möjligtvis negativt ... när han började berätta om saken.
Haha! Ja, jösses! Jag låter ju som värsta tjuvlyssnaren. Men vad ska man göra när man ligger där ... bara någon meter ifrån ... alldeles ensam. Man kan ju inte bara stänga av öronen, heller. Sen ÄR det ju rätt intressant att lyssna på vad folk har att säga ... nyfikenhet, kallas det visst. ;-)
Min mormor var en sjukt nyfiken människa, så jag har väl lite att brås på ... fast riktigt i hennes klass ... dit kommer jag nog aldrig komma.

Idag blev det lite lunch på stranden också ... pastasallad med kyckling till mig och Viktor och Amanda, som inte var så förtjust i pastasalladen, fick istället pasta med olivolja att äta till kycklingen. Det fanns ju färdigkokt pasta i kylen, så då var det ju inget besvär att bara hälla på lite olja åt henne. Annars brukar jag ju aldrig göra specialkost till någon.
Idag slapp vi påfågelbesök under matstunden också, vilket var rätt skönt.

Amanda äter kycklingvinge

Amanda äter lunch på stranden

Efter några dopp i havet och en stunds lek för barnen ... och efter en lång stund i solen för mig, så packade vi ihop allt och begav oss hemåt igen. Först var vi dock tvungna att skaka av all sand från filten. Det blåste en hel del idag, så filten var alldeles full av sand. Ja, inte bara filten heller, för den delen ... sanden fanns överallt ... på kläderna, på ryggsäckarna, på sandalerna och i våra hår ... så vi fick ju lov att duscha ordentligt sen efteråt.

Innan vi gick ifrån Lilla Holmen, så tog vi en sväng förbi kaninerna. Tog en bild också ...

Viktor tittar på den stora kaninen ... nog den största kanin jag sett ... var av rasen Belgisk jätte

Sen gick vi förbi lekplatsen vid torget på vägen hem också. Där blev Amanda lite lektant åt småbarnen som var där. Hon är ju så snäll och hjälpsam, så hon gick runt och puttade på en cykelkarusell där andra barn satt ... små barn, som inte själva nådde ner till pedalerna. Den ena ... en flicka ... fick Amanda hjälpa ner sen också. Flickan pratade nåt annat språk, sa Amanda, men hon trodde att flickan sagt att hon ville därifrån, så då lyfte Amanda av henne ... och flickan verkade så nöjd av det, så.

Den här helgen har varit riktigt härlig! Skulle ju egentligen behöva städa hemma, men den enda städning jag utfört, var lite dammsugning igår. Känns ju inte sååå lockande att börja städa i den här värmen. Då lockar det mer att dra iväg till stranden.
Men nu är det arbetsvecka igen, så nu blir det inget mer solande på ett tag ... inte före nästa helg, åtminstone ... för efter jobbet orkar jag inte sticka iväg till badstranden.

1 kommentar :

  1. Härligt det ser ut på stranden =) och visst är det kul och lyssna om man har möjlighet det tycker nog de flesta .. och vad skulle du göra du låg ju där och sola :-)

    SvaraRadera