tisdag 6 juli 2010

Jag tänker inte klaga

Jag tänker då INTE klaga på värmen! Vi har haft en så pass lång och snörik vinter i år, så jag tänker minsann inte börja klaga nu när det äntligen blivit varmt.
Först gnäller folk över att det är för kallt ... för mycket snö eller för regnigt ... och sen ... när värmen äntligen kommer ... då börjar samma människor direkt att gnälla över att det är för varmt. Det tar bara någon dag, så kommer gnället igång. Man hör det överallt. Gnäll, gnäll, gnäll ...
Att folk med trädgårdar vill ha regn ... det kan jag förstå ... för växtligheten har det nog extremt jobbigt i denna torka. Men det är inte bara trädgårdsfolk som gnäller ... utan gnället kommer från folk som svettas, folk som har svårt att sova och ja ... folk i allmänhet ... det kan komma från precis vem som helst.
Men JAG ... jag ska inte gnälla i alla fall. Jag älskar det faktum att det äntligen blivit sommar! Äntligen har det blivit en riktig sommar ... med riktig sommarvärme ... och jag tycker det är alldeles ... alldeles  ... alldeles underbart!
När jag gick ut från jobbet idag efter att arbetsdagen var slut, så slog en varm vindpust mot mig. Den var verkligen riktigt varm och det kändes precis som om jag vore utomlands. Tänk ... man behöver ju inte ens åka till sydliga länder för att kunna få ta del av en sådan värme. Om man vill ha sol, värme och bad, så behöver man ju inte resa utomlands för tillfället. Jag hörde av en kollega igår, att den här veckan var den billigaste res-veckan på hela året ... hittills i alla fall. Tydligen var det mycket reor nu på sista-minuten-resor ... och det kan jag ju förstå. För vem vill åka utomlands nu? Nu, när det är sådan värme på hemmaplan. Det känns ju som lite bortkastade pengar, på ett sätt.
Jo ... man får ju själva upplevelsen om man reser bort ... man får se nåt annat än det gamla vanliga ... man får träffa annat folk och man får kanske en pool att bada i. Men jag tycker ändå att om man åker bort för att bara sola och bada ... då känns det som om just nu inte är den allra bästa tidpunkten för det.
Så jag kan förstå att resorna är billiga nu, för det är antagligen fler som tänker på samma sätt och att man därför gärna inte tar någon sista-minuten-resa när man lika gärna kan ligga hemma på sin egen strand och jäsa.
Får se nu hur länge den här värmen håller i sig. Jag vill ju gärna ha värme på min semester också ... och dit är det ju 2,5 vecka. Egentligen skulle det ju behövas lite regn också. Trots att jag verkligen älskar det här vädret, så tycker jag samtidigt att det faktiskt vore rätt skönt med en ordentlig regnskur. Jag älskar sommarregn ... gärna med tillhörande åska. Ett riktigt åskväder är ju bara sååå mysigt!
Fast jag lär ju bli lite nojjig om regnet kommer och det blir kyligare. Då kommer jag ju oroa mig för att inte värmen ska orka komma tillbaka igen ... så därför känner jag ju att det kanske vore bäst att den håller sig kvar över hela sommaren. Fast om jag får önska helt fritt, så vore det skönt om det kom lite regn snart ... och att det sen blir varmt igen lagom till jag ska gå på semester. Det vore toppen!

Av vad jag läst och hört, så verkar de flesta med MS ha svårt för värmen ... de blir sämre i sin sjukdom, alla symtom blir tydligare och de får mer besvär än annars.
Men själv har jag inte känt av några sådana problem alls ... snarare tvärtom. I vintras var det riktigt jobbigt för mig ett tag. Då, när det var kallt och mycket snö ... då blev det så oerhört stelt i benen. Hade riktigt svårt att gå när det var som värst ... och antagligen berodde det på kylan.
Värmen verkar funka mycket bättre för mig i min sjukdom, så därför tycker jag ju också att det är så himla skönt att det nu blivit sommar.

Visst är jag också en sådan person som gärna klagar ... men på värmen kommer jag INTE klaga!
Visst finns det negativa saker med värmen ... som att det är en sån extremt hög temperatur i sovrummet på nätterna ... och att det blir svårt att sova. Men jag tar gärna den hettan nu ett tag ... särskilt om jag tänker tillbaka på den senaste vintern. Vi har ju så kort sommar här i norden, så då tänker jag njuta av varje sekund den är här!

3 kommentarer :

  1. Nämen va coolt! Du har en blogg oxå på blogspot!:D
    Denna ska jag följa med!=)

    SvaraRadera
  2. Japp. Jag har inte hållit på så jätte länge, men jag har ju alltid gillat att skriva ... och eftersom jag tappat lite av andra intressen den senaste tiden, så tänkte jag det kunde vara en kul grej ... att ta upp skrivandet igen ... och en blogg är ju ett rätt enkelt sätt att skriva på.

    SvaraRadera
  3. Ja, och det är ju väldigt avslappnande att sätta sig ner och skriva dagbok!

    SvaraRadera