söndag 11 juli 2010

En varm dag

Idag har det verkligen varit varmt ute. Ja ... inne med, för den delen. Det är NÄSTAN så man börjar klaga. Fast jag har ju bestämt mig för att jag inte SKA klaga på värmen. Det ÄR  ju helt underbart att vi äntligen har fått en riktig sommarvärme, men man är ju liksom inte riktigt van vid detta heta. Idag var det ju liksom 25 grader redan vid 10-tiden i morse. Några timmar senare så hade temperaturen stigit till 29 grader ... i skuggan! Sen kom solen till den sidan av huset, så det var svårt att mäta upp en korrekt temperatur, men det kan nog ha ökat ännu mer efteråt. Det kändes verkligen som om man befann sig någonstans kring Medelhavet när jag och Viktor promenerade till affären. En otrolig hetta slog emot oss när vi kom ut och varje vindpust kändes som en välbehövlig svalka.
Inne på affären var det också rätt svalt och skönt. Vi köpte grejer till dagens middag ... och så köpte vi oss varsin isglass, som vi åt på vägen hem.

Efter att vi handlat, så gick vi iväg till skolgården för att spela pingis. DET var varm, kan jag säga. Tur ändå att pingisborden står under tak, så att man kunde spela i skuggan. Men ändå ... 30 grader är ändå 30 grader ... och det är en hyfsat hög temperatur att utöva fysisk aktivitet i. För mig gick det ändå rätt bra med värmen ... men jag hade ju bara en tunn sommarklänning och sandaler. Värre var det för Viktor, som hade T-shirt, shorts, strumpor och gympadojjor. Jag såg ju att han blev riktigt varm, så efter en knapp halvtimme så avbröt vi spelet och gick hem. Vi hade ju ändå hunnit spela en match och bollat lite med varann, så det fick räcka.
Väl hemma, så fyllde vi vattenpistolerna och två extra vattenflaskor och så gick vi ut och hade vattenkrig. Det blev aningen blött. Hm ... det var nog en lätt underdrift, för jag blev alldeles dyngsur. Men skönt, var det och kul, hade vi. :-)

Amanda blev ju hämtad tidigare idag för att följa med sin kompis ut till Hammarland. Hon skulle vara där hela dagen, så det var bara jag, maken och Viktor som skulle äta middag. Lite ovanligt att vara bara vi tre, men det kan ju vara kul som omväxling ... och nog kul för Viktor att få lite egentid med mamma och pappa.
Till middag åt vi idag Avokadohalvor med räkröra till förrätt och sen åt vi bakad potatis med skinkröra och rökröra (fanns ju så mycket räkröra att det räckte till både avokadorna och potatisen) och så gjorde jag en jätte god sallad med tomat, gurka, isbergssallad, fetaost och minioliver. Var en riktigt mumsig middag, måste jag säga.
Tyvärr hände en olycka när jag förberedde maten ...  jag var så smart att jag skulle ta bort en avokadokärna med en kniv ... medan jag höll avokadon i handen ... och det gick inget vidare. Kniven slant ju ... avokadokärnan for all världens väg och kniven ... ja, kniven ... den for rätt in i min handflata. Det var INTE skönt, kan jag säga och blödde, gjorde det ju också. Jag ropade på maken, så att han fick komma och ge mig plåster. Jag hade ju fullt upp med att hålla blodet kvar i handen.
Nu hoppas jag att det inte blir någon komplikation efter olyckan ... mer än vad som känns just nu, vill säga. Jag känner mig hemskt handikappad för tillfället och kan knappt använda handen alls. Det gör verkligen riktigt ont när jag ska räta ut fingrarna och jag klarar knappt av att hålla nåt i handen. Minsta lilla vikt gör verkligen riktigt ont. Jag hängde tvätt för en stund sen och inte ens en blöt strumpa orkade jag hålla med vänsterhanden. Det gjorde så, så ont. Undrar just hur det kommer gå på jobbet imorgon. Jag lyfter ju en hel del på jobbet och behöver liksom båda mina händer. Så jag hoppas det blir bättre till i morgon. Det är ju semestertider nu också och för tillfället är vi bara halva styrkan på plats ... så därför finns det inte mycket utrymme för att någon ska bli sjuk eller kräva mycket mer hjälp av de andra.
Himla klantskalle jag är!

Nå ... annars har ju dagen varit rätt bra. Varm, men bra! När Amanda kom hem, vid typ 20.30, så åt vi vattenmelon och nu är det fotbollsfinal som gäller för killarna. Amanda lade sig en stund efter 22.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar