torsdag 8 juli 2010

Dagens middag

Idag åt vi sallad till middag. Jag åt visserligen sallad till lunch på jobbet idag också, men den vi hade hemma var mycket godare ... så då tycker jag inte det gjorde så mycket att äta sallad två gånger på en dag.
Vi brukar ha som buffé när vi har sallad till mat ... vi skär upp lite olika grejer och/eller ställer fram lite olika burkar ... och så får var och en ta vad man själv vill ha. Det brukar vara lite olika grejer, men vad vi för det mesta brukar ha som grund är bulgur och isbergssallad. Ibland har vi haft pasta också ... istället för bulgur ... fast det vanligaste är bulgur.
Vi fick idén till den här salladsbuffén från en restaurang här i stan. De har bara öppet på somrarna och deras nisch är främst sallad och smörgåsar. Om man tar en sallad där, så brukar man få välja bland en massa olika saker ... så får man då en sallad med precis de grejer man själv tycker om. Jag tycker det är en jätte smart idé och hela familjen älskar deras sallader.
Så ... från det stället tog vi alltså idén till att göra egna salladsbufféer ... och det är väldigt populärt här hemma. Brukar faktiskt bli lite glädjerop från barnen ... särskilt Amanda ... när det vankas sallad.

Vår salladsbuffé

Så här såg vår middag ut ikväll. Sen plockade vi själva ihop vad vi ville på våra tallrikar. Blev riktigt mumsigt!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar