onsdag 28 juli 2010

Hemmets lugna vrå

Har inte uppdaterat här så mycket nu när vi haft besök, men i morgon kommer jag antagligen skriva lite mer. Min pappa åker hem då, så efter det blir det antagligen lite mer datortid igen. Fast ... så har jag ju semester också ... och eftersom jag vill spendera min ledighet med familjen, så blir det ändå mindre datortid än vanligt för mig nu.
Men lite ska jag väl hinna uppdatera i alla fall.

Idag var vi och vaccinerade katterna. Det har inte blivit av tidigare, men nu ska de ju strax i väg till katthotellet och före det var vi ju tvungna att vaccinera dem.
Först var vi till djuraffären och köpte en till kattbur. Sen bar det iväg till Godby. Katterna var INTE förtjust i bilresan, kan jag säga. De fick lite panik där ett tag ... jamade och sträckte ut tassarna genom luckan med klorna utdragna. Nej ... åka bil, var inget roligt alls.
Själva vaccineringen gick ju sen hur bra som helst. Jag var inte med in själv, men de andra sa att katterna inte hade känt någonting.
Sen gick ju resan hem något bättre än resan dit. Kanske förstod katterna att de var på väg hem igen, så att de därför kände sig lugnare. Eller så hade de bara vant sig något.
När vi sen kom hem och öppnade luckorna till burarna, så rusade Våfflan direkt in i vårat sovrum och lade sig under sängen. Hon visade tydligt att det inte hade varit roligt och att hon INTE ville in i buren igen.
Fast ... hon hämtade sig rätt snart ändå. Sen låg båda katterna i vår säng hela kvällen. De var alldeles slut efter den panikartade bilfärden ... och ville bara sova, vila och bara njuta av att vara hemma ... i hemmets lugna vrå.
De trivs klart bäst med att vara hemma ... hemma i lugnet ... där de är vana att vara.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar