lördag 24 juli 2010

Ska bli mormors syster

Är man gammal om ens syster ska bli mormor? Det känns nog lite så, faktiskt.
Vi har ju precis haft besök av min syster Maria och hennes barn Krister och Ida ... och Ida är nu gravid. Hon ska få en liten bebis i December, är det tänkt. En pojke, som ska heta Milo. Den 24:e December, är han beräknad att komma ... på julafton, alltså. Man kan ju dock hoppas att han inte kommer på exakt rätt datum, för det kan ju inte vara så jätte kul att fylla år på julafton.
Så ... min syster ska alltså nu bli MORMOR! Jösses! Först retades Maria med att jag ska bli gammel-moster ... och tyckte det nästan lät äldre än att bli mormor. Men ... så kom jag att tänka på att jag ju ska bli mormors syster ... och DET tyckte jag lät riktigt gammalt. Mormors syster ... en sån är ju jätte gammal, ju ... åtminstone var ju min egen mormors systrar jätte gamla.
Fast ... det blir nog bra, ändå. Jag har ju varit moster sedan jag var 1 år och 10,5 månad ... och min egen mamma var ju yngre än vad jag är nu när hon blev mormor. Mamma hade precis fyllt 33 år när Krister föddes ... så hon var ju ingen gammal tant då, direkt. Tänk om mamma hade levt idag ... då skulle hon ha blivit gammelmormor lagom till sin 66 års dag. Men ... det får hon ju tyvärr inte uppleva.
Maria ser nog mycket fram emot att bli mormor i alla fall. Hon är ju så pass ung fortfarande och kommer nog orka med sitt barnbarn bra. Så det blir ju lite spännande.

Det var hemskt kul att träffa min syster och syskonbarnen i alla fall. Vi ses ju så sällan, så det var riktigt roligt ... och rätt sorgligt när de åkte härifrån.
Amanda, är ju helt tokig i Ida. Hon sprang efter Ida hela tiden och hjälpte henne med saker och frågade om grejer ... och var riktigt intresserad av allt vad Ida företog sig. Riktigt gullig, var hon. När Ida vilade en stund i våran säng, så sa vi till Amanda att hon inte fick störa ... och då hade Amanda gått dit och satt sig på sängkanten ... och hade bara tittat på Ida. Inte ett ljud, hade hon sagt. Hon satt bara där och tittade på när Ida sov (eller låtsades sova). Hon tycker nog bra mycket om sin kusin.

Ida och Amanda

Min syster, Maria

Krister och Maria

Igår kväll så fick vi ännu mer besök här hemma också. Då kom nämligen min pappa hit. Han har ännu inte bokat nån retur, så jag vet inte riktigt hur länge han stannar. Vi ses ju inte heller särskilt ofta (senaste gången var strax efter Nyårsafton) ... så det är kul att träffa honom också.
Nu fick ju pappa träffa Maria, Krister och Ida också. De hade han ju inte träffat på flera år.
Pappa hade med sig en gitarr hit också ... som han hade köpt till oss! Jag har inte haft någon gitarr sedan jag flyttade hemifrån, så det var jätte roligt. Nu har vi ju en egen, som vi kan träna på ... och så kanske barnen kan lära sig lite också.

Ja ... så gick jag ju på semester igår också. Jag gick redan vid 11.30 ... så hann jag umgås mycket med våra besökare. Så ... nu är jag ledig i hela 4 veckor och det ska bli sååå skönt!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar