söndag 4 september 2011

Igår var det Palaver på torget

Igår var det Palaver på torget ... en årligt förekommande händelse här på Åland sedan några år tillbaka. Alla politiska partier samlas på torget och så har de ett program på scenen med olika hållpunkter. I år var det först en tävling om vilket parti som hade lagat den bästa Ålandspannkakan. Därefter blev det blixtdueller, Parlamentet och allsång.
Jag var en av få i publiken som faktiskt tittade på i princip hela programmet utan att vara politiskt aktiv. De flesta åhörarna bestod ju nämligen av politiker och sen kom det väl lite turister och kollade emellanåt. Det var nog en ytterst liten klick som var icke-politiker. Jo ... nog fanns det sådana också ... men de flesta av dessa var nog bara där en liten stund. Jag var där i princip under hela tiden. Jag såg alla dueller, jag deltog i allsången och jag såg Parlamentet.
Under allsången så fick jag ju plötsligt micken kastad framför mig också. I vanliga fall, så hade jag nog älskat att få sjunga i mic så där ... men den här gången kändes det inte riktigt bra. Det var en låt som jag inte gillar nåt vidare och som dessutom inte framhäver rösten särskilt bra. Sen hörde jag ju knappt mig själv över huvud taget, så därför kändes det som om det inte alls lät bra. Jag sjöng ju dock ändå, men bra kan det knappast ha låtit. Det kändes inte så.
Det bästa under dagen var väl Parlamentet. Det var ju uppbyggt på liknande sätt som TV-programmet och bestod ju då av två 3-mannalag. Lagdeltagarna bestod av representanter från de 6 Åländska partierna.
Det var verkligen riktigt roligt och politikerna bjöd verkligen på sig själva, så det genererade många goda skratt. Allra roligast tyckte jag att Camilla Gunell, från Socialdemokraterna var. Därefter kom nog Johan Ehn, från Moderaterna. Men alla ... hm ... de flesta ... av deltagarna var verkligen riktigt bra. Jag skrattade massor.
Under Palavret, så bjöds det även på Ålandspannkaka med sviskonkräm och snömos (=vispgrädde) och kaffe. Var riktigt gott!  
Under de timmar som jag var på torget, så gick barnen runt på stan ... i affärer ... och båda hittade de något att köpa. Viktor köpte ett TV-spel och Amanda köpte några barn-Barbie-dockor (som om hon inte har tillräckligt av sådana redan ;-) ... men det var ju hennes egna pengar, så ...) Sen hittade Amanda en kompis också, så de var på lekplatsen en stund.
Under Parlamentet så kom dock barnen och satte sig hos mig för att kolla och det tyckte de nog var riktigt roligt.

Bild från när vi tittade på Parlamentet (jag och barnen syns nertill på höger sida)
Jag tycker verkligen detta är en väldigt rolig och intressant händelse och tycker absolut att fler borde komma och kolla ... och inte bara de som är politiskt aktiva. Det blir ju lite svårt att få någon neutral åsikt om alla i publiken är politiker. ;-) Jag är väl i och för sig inte heller helt neutral. Jag är har ju en politisk åsikt och är medlem i ett parti, men jag är ändå inte någon politiker och absolut inte aktiv på det sättet.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar