lördag 3 september 2011

Dag 03 - Mitt hem

Mitt hem är platsen där jag bor. Ja, det låter ju logiskt, kan man ju tycka. Men jag tror att vissa är väldigt låsta vid en enda plats ... hemmet man haft i många år och man skulle aldrig kunna tänka sig att flytta ifrån den platsen.
Men så känner inte jag. Mitt hem är platsen där jag för tillfället bor och jag anpassar mig hela tiden efter nya platser och nya hem. Vi flyttar ju en hel del ... just nu så bor vi i den nionde bostaden sedan år 2000, så det blir ju nästan en flytt om året i snitt. På två ställen bodde vi drygt två år och på ett ställe bodde vi 2,5 år. Det är de ställen vi trivts bäst på, så därför blev vi kvar längre. Men annars blir det kortare. Oftast så trivs jag ju väldigt bra på alla ställen, men omständigheter gör att vi plötsligt får för oss att flytta igen ... och vi har nog förklaring till alla flyttar. Det är ju inte så att man flyttar för flyttandets skull. SÅ roligt är det inte att flytta. Men ändå blir det så. De flesta ställen har vi ändå för avsikt att bo på under en längre tid, men sen händer något som gör att vi får omvärdera saken. Den bostad vi har nu, har vi dock inte för avsikt att bo i för all evighet. Den här gången är vi väl medvetna om att vi så småningom kommer flytta härifrån. Det är nog mer tänkt som en tillfällig bostad.
Ändå trivs vi ju väldigt bra här ... otroligt bra, faktiskt. Men ... det är bara en 3:a och vi vill ju helst att barnen ska få varsitt rum. Viktor vill ju det i alla fall och Amanda kommer nog vilja det med så småningom, även om hon inte alls känner så nu. Det är ju dock en väldigt stor 3:a ... 125 kvm, så rummen är väldigt stora. Fast det finns ändå bara två sovrum och därför känner vi att detta inte är hållbart i längden.

Barnens rum
  Det finns flera små-rum i lägenheten ... med skåp och diverse förvaringsutrymmen ... och ett av dessa rum har jag gjort till ett slags musikrum. Där har jag min synth uppställd och har alla mina sångböcker. Jag har även alla kokböcker där, eftersom rummet ligger precis i anslutning till köket. Jätte praktiskt.
Köket är också rätt häftigt. Det är väldigt modernt och har en köksö som innefattar två glaskeramikhällsplattor och två gasplattor ... och så finns där en fritös och ovanpå den finns en grill. Grillen har vi ännu inte testat, men fritösen har vi provat. Så finns det en stor fläkt ovanför. Jag gillar verkligen köket. Det finns mycket skåp och finns bra bänkytor. Ett toppenkök om man är intresserad av matlagning och bakning ... som jag ju är. Det finns även en vedspis i köket, fast den har vi inte testat än.
Vardagsrummet har vi som ett kombinerat TV-rum och matsal. Vi har ingen matplats i köket, så alla måltider äter vi i vardagsrummet ... fast vi har det ju avdelat lite.
Hallen är jätte stor, så där har vi plats för skrivbordet med den stationära datorn och så har vi flera byråer ... och såklart ytterkläder och skor ... alldeles för mycket skor. ;-)

Ingen av oss är väl direkt några design-freak, så vi har ingen genomgående röd tråd i lägenheten ... inget tema eller så. Det är nog mest ett hopplock av diverse prylar ... saker vi gillar eller saker som bara blivit. Har dock förnya en del den senaste tiden ... ny soffa och nya sängar. Det ser ju dock inte ut som någon visningslägenhet, utan det syns nog bra att vi inte har någon särskild stil ... och det syns verkligen att det BOR folk här. Jag kan bli smått stressad i lägenheter där allt är tip-top och ingenting ligger framme över huvud taget. Sådan ordning skulle jag aldrig orka ha. Inte har vi det så jätte stökigt heller, men det syns att vi gör annat än att städa dygnet runt.

Ja, det var väl vad jag hade att säga om mitt hem.

I MORGON - DET HÄR ÅT JAG IDAG

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar