måndag 19 september 2011

Dag 19 - Detta ångrar jag

Jag vet att man egentligen inte ska ångra saker i livet, men jag tror nog ändå att de flesta människor har något som de ångrar ... så har även jag.
Egentligen finns det väl en massa saker som jag ångrar, men det finns en sak som jag ångrar mer än allt annat ... och det är nämligen att jag valde att inte börja på den gymnasielinje som jag hade kommit in på.
Jag hade nämligen kommit in på musiklinjen. Gjorde ett inträdesprov som inte alla klarade, men jag grejade det och kom faktiskt in. Jag VILLE ju egentligen gå där. Musik var ... och är ... mitt liv, så jag hade nog haft otroligt roligt om jag påbörjat utbildningen så som jag hade tänkt.
Men ... jag var alldeles för feg. Jag var inte rädd för att jag inte skulle klara av utbildningen eller så, utan min stora skräck var själva skolan ... en stor gymnasieskola med MASSOR av elever. Jag kom ju från en liten plutt-skola ... en 1-9 skola, med en klass av varje ... typ 300 elever på hela skolan. Så den där stora gymnasieskolan skrämde mig nåt fruktansvärt och DET var anledningen till att jag aldrig gick dit.
Jag tog då en skolpaus ett år, då jag fick en ungdomsplats i ett dagiskök. Sen hittade jag en passande skola för mig ... en liten plutt-skola, precis som jag ville. Det var en slags kost-utbildning och jag var ju intresserad av matlagning och bakning, så jag tänkte att det kunde passa mig bra. Men klart att det inte var någon drömutbildning. Det var det verkligen inte.
När jag berättade för pappa att jag inte tänkte börja på musiklinjen, så sa han att jag skulle ångra mig så småningom. Kanske inte direkt, men så småningom. Jag försäkrade ju honom då om att jag inte alls skulle göra det. Men ... nog ångrade jag mig. Jag ångrade mig nåt så fruktansvärt. Särskilt efter att jag gick ner i vikt och fick bättre självförtroende ... då började jag ångra mitt avhopp så oerhört mycket.
Jag tror att mitt liv hade sett väldigt mycket annorlunda ut om jag inte hade gjort det valet den gången. Å andra sidan så kanske jag aldrig hade träffat min man då och då hade jag ju inte haft mina barn heller ... och barnen är ju något som jag absolut inte skulle vilja vara utan. Tillfälligheter och vägval kan verkligen göra enorma skillnader.

I MORGON - DEN HÄR MÅNADEN

1 kommentar :

  1. så sant du skriver Åsa, gjorde oxå ett dumt val av utbl för länge sedan och undrar ofta hur livet skulle ha sett ut om jag valt den vägen mitt hjärta längtade efter.... Älskar oxå musik och sång det är så frigörande. När jag sjunger får jag ut allt inom mig alla aggresioner. Snart tänker jag ta tag i sången på allvar tror att det finns en läkande kraft där...

    Kram / Ulrika msmittilivet.blogspot.com

    SvaraRadera