söndag 25 september 2011

Hur många lingon finns det i världen

Igår hade vi filmkväll med familjen och faktiskt så var jag riktigt nöjd med alla tre filmer, som vi hade hyrt. Ingen av filmerna kändes som en bortkastad stund, utan alla var verkligen riktigt bra ... enligt mitt tycke.
Megamind, vad en animerad film och man kan väl säga att slutsatsen av den var att det aldrig är för sent att ändra på sig ... att ondskan faktiskt KAN bli god ... bara man väl kommer in på rätt spår.
Thor, handlade om asagudarna ... om Thor, som blev förvisad ner på jorden för att bli en bättre och mer ödmjuk person ... för att "komma ner på jorden", som man säger. Den var väl rätt overklig, men ändå spännande och en helt okej film att kolla på.
Bäst av filmerna, tyckte jag dock var Hur många lingon finns det i världen, som faktiskt likt Megamind, handlar om att förändras. Huvudpersonen hamnar som assistent åt en grupp utvecklingsstörda och dessa personer får honom att inse vad som verkligen BETYDER något ... att alla människor är lika mycket värda och att alla vill bli sedda. Man ska inte alltid döma hunden efter håret, utan det kan finnas talang i vem som helst.
Alex (huvudpersonen) ser dessa personer och behandlar dem med värdighet, till skillnad från andra som placerar dem i ett fack och hämmar deras personligheter och deras kreativitet. Alex lyssnar på DEM och hjälper dem att förverkliga sina egna drömmar ... drömmar som de faktiskt HAR.


Jag tyckte att detta var oerhört underbar och gripande film. Både jag och Amanda började gråta i filmen, så då måste de väl ha lyckats med manuset och det trovärdiga skådespeleriet. ;-)
Filmen var både rolig, rörande och sorglig ... och en film som jag är jätte glad över att ha sett!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar