söndag 17 april 2011

Val idag

Idag är det ju riksdagsval i Finland ... och jag fick nu rösta här för allra första gången. Jag HAR fått rösta på Åland en gång tidigare, men då fick jag endast rösta i kommunalvalet. Kommunalval, är det inget nu. Det blir sen i höst ... då det är kommunal- och lagtingsval, men det lär jag garanterat återkomma till senare, när det närmar sig ... eftersom maken kommer vara en av kandidaterna då, så det lär definitivt bli en stor del av vårat liv under den perioden.
Men nu var det, som sagt, riksdagsval. Strax efter frukosten gick vi iväg till vallokalen för att avge våra röster. Väl framme, så gav vi våra röstkort till funktionärerna ... fast vi behövde inte visa någon legitimation eftersom vi var igenkända. ;-) Ja, maken är ju självklart igenkänd ... åtminstone bland politiker ... fast sen så var jag ju också känd hos en av dem i alla fall (hennes son hade tidigare samma dagis som våra barn och så har hon jobbat på banken, där jag jobbar). Hur som helst, så fick vi sen varsin lapp och gick därefter in i röstbåsen. På lappen skulle man skriva ett nummer ... numret på den person man ville rösta på. För oss på Åland, så fanns det 8 alternativ (4 på den ena listan och 4 på den andra). Valet var dock inte särskilt svårt ... inte om man är insatt. Jag har läst en hel del, har sett åtminstone EN debatt live, har sett en del filmer på nätet ... ja, så har jag ju diskuterat med maken förstås. Nu blir det bara att invänta resultatet och se hur det går för vår lista.

Maken är nu en av konferenciererna på Indigos valvaka och jag såg honom precis på Ålandstidningen, när artikeln kom upp på Facebook. Den här artikeln.
Nu har jag FST på (Finlands Svenska Television), för att se på valvakan. Får se om Amanda låter mig ha det på fortfarande när hon kommer hem? Annars får jag byta kanal ett tag och sen byta tillbaka när barnen lägger sig om en timme.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar