lördag 16 april 2011

Utan barn

Igår kväll blev vi av med båda barnen ... och de har inte kommit hem än. Det var ju tänkt att Amanda skulle följa med sin bästis hem på kvällen ... och att hon skulle sova över hos dem. Men så när mamman kom hit och skulle hämta flickorna (som hade gått hem till oss efter skolan), så sa hon att Viktor ju också kunde följa med. Det ville han gärna, så ha packade snabbt ihop lite grejer och sen stack de iväg, allihopa.
Det var meningen att barnen skulle komma hem idag på dagen ... när Alexandra skulle åka på ridning. Sen skulle skulle ju ändå deras familj komma hit på middag ikväll ... för att fira Amanda lite i efterskott. Men så ringde de hit på förmiddagen och sa att de gärna stannade kvar hela dagen ... och att de kunde följa med hem ikväll istället ... så då fick det väl bli så ... ett helt dygn utan några barn. Konstigt, för man är ju inte direkt van vid det ... inte ALLS van, faktiskt.
Inte för att det är någon direkt skillnad mot om barnen är hemma, heller. Lite tystare, är det väl, förstås, fast annars är det ingen vidare skillnad. Min pappa är ju här också, så det är ju inte så att jag och maken kan ha det mys-pys-romantiskt eller så. Inte den här gången i alla fall. Dessutom har ju maken så mycket att göra just nu. Det är ju val här i morgon och han har hand om alliansens kampanj, så det är ju knappt att man ser honom. Antingen sitter han vid datorn och jobbar eller så kollar han på politik på någon finsk TV-kanal ... eller lyssnar på radion ... eller så är han ute på stan och kampanjar. Det sistnämnda är vad han har gjort idag. Fast han kommer väl hem från det om ett tag ... och sen ska han vara hemma resten av dagen ... och så får vi ju gäster ikväll.

Idag har jag ägnat dagen åt att baka, laga mat och städa. Jag ska fortsätta med det om en stund. Ska garnera tårtan ... och så ska jag dammsuga. Vill ju att det är rent när vi får besök. De har ju inte riktigt varit här sedan vi flyttade hit. Jo ... några av dem, har varit här och kollat ... fast inte hela familjen.

Så ... nu måste jag fortsätta med att pyssla på här.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar