tisdag 19 april 2011

Förlösande ... (en slags dikt, antar jag)

Saker jag tänkt på. Saker jag känt. Sådant jag länge velat säga. I pressade lägen, så kommer allt fram ... i tårar, men ändå rätt sansat.
Rädslor och tankar. Ledsamma funderingar. Otillräcklighet. Osäkerhet. Litenhet och ensamhet. Alla känslor på en gång. Allt kom fram i ljuset. Inte påtvingat ... så som det brukade vara, utan mycket av egen fri vilja. Viljan att prata, som funnits så länge ... viljan att berätta om allting som man burit på ... allting man så länge velat säga.
Fegheten var plötsligt som bortblåst. Trots tårar, så kom ändå allt fram. Känslorna kunde inte längre hållas inne. Saker jag velat, men inte vågat säga. Allt ... och mer därtill. Likt en vårflod som strömmar när isarna släpper ... så släppte tankarna från sinnet. Tankar, som omformades till ord ... strömmade ... om än lite hackigt och oregelbundet. Men budskapet lyckades nog nå sitt mål.
Förlösande ... jobbigt, men förlösande. Viktigt för hjärtat och sinnet. Viktigt för att kunna känna ro ... och lugn ... och viktigt för mitt välbefinnande. NU kommer nog allt att kännas bättre. Jag tror nu på en förändring ... en SÅ välbehövlig förändring. NU kommer allt att bli bra!

1 kommentar :