onsdag 6 april 2011

En fråga om INTRESSE

Idag hade vi en diskussion vid fikat på jobbet ... om Internet, datorer och Facebook ... och jag, som är så mycket yngre än mina kollegor, känner ju då att vi verkligen har totalt olika åsikter i sådana ämnen. Men jag är inte längre särskilt rädd för att framhäva mina åsikter. Tidigare, så var jag nog mest tyst om jag kände att jag inte tyckte lika som de andra (framförallt om jag inte tyckte som en speciell person), men nu bryr jag mig inte längre. Nu säger jag vad jag tycker och jag anser nog att jag faktiskt är rätt bra på att argumentera också. Till skillnad från "vissa" personer, så är jag inte så plump i mitt sätt att jag säger "Det är så här det är och alla som gör på ett annat sätt måste ju vara helt knäppa!" Nej, jag säger mer att JAG gör på det här sättet för att det passar MIG. Jag säger ju inte att andra gör fel för det.
I vår grupp, så är jag den enda som har Facebook. Två kollegor har dock fruar som har Facebook och den ena av de (den yngre) brukar använda fruns konto ibland för att chatta med deras dotter som bor utomlands. Så dessa personer är ju ändå lite insatta och vet lite om hur det funkar.
Hur som helst, så hade en person VÄLDIGT svårt att förstå vitsen med Facebook. Det fanns ju absolut ingen nytta med det. Varför prata med folk i text istället för att ringa? H*n hade minsann inte tid att sitta vid någon dator, inte. Man kan ju istället ringa via MSN eller Skype.
Öh ... för mig skulle det ta mycket mer tid om jag hade på Skype och pratade. Då måste man ju prata och man måste avsluta samtalet. Lika med msn ... jag blir jätte stressad av msn, för då måste man ju vänta på svar och man måste avsluta samtalet ... oerhört tidskrävande, tycker jag.
På Facebook kan man skriva saker när man själv vill och man kan gilla eller kommentera saker när man själv vill. Man blir inte låst vid att sitta kvar vid datorn för att invänta svar, utan man kan kommentera i efterhand = inte alls lika stressande för mig.
Sen tyckte min kollega att man förlorar den sociala biten, men det håller jag inte ALLS med om. Jag anser att Facebook har gjort mig mer social än någonsin ... även i det verkliga livet. Jag har vänner på Facebook som jag kanske innan inte skulle ha pratat så mycket med, men nu har jag kommit dessa personer närmare och kan prata lättare med dem ... och även med andra sen när jag möter de på stan (eller where ever). Jag har blivit en otroligt mycket mer social person ... och faktiskt så anser jag att Facebook har en stor roll i den utvecklingen. Jag vågar prata mer med folk nu. Jag vågar kommentera och jag vågar fråga ... och en stor del av detta kan jag nog tacka Internet för ... Facebook, men även diverse forum.
Så kan man ju välja att endast ens vänner ska få se vad man skriver på Facebook. Det har jag självklart inställt på ... och där anser jag ju att man SKA ha det inställt så. Jag skulle aldrig ha en helt öppen logg. Det finns ingen anledning till det. Inte vill jag heller ha inställt så att min vänners vänner ska få läsa i min logg. Det finns ju de som spelar vissa spel och har därigenom tusentals vänner. Inte vill jag att de människorna ska få läsa vad jag skriver. Det finns det verkligen ingen anledning till.
Kollegan som var så extremt negativ, sa ju att h*n inte förstod hur folk har tid med Facebook och att det finns vettigare saker att göra än att sitta framför en skärm. H*n har minsann tjockTV fortfarande och det funkar hur bra som helst.
Ja, visst kan man göra vettigare saker. Men vad är då vettigt? Att städa? Vattna blommor? Läsa en bok? Stryka?  Inget av detta är något som jag tycker är särskilt kul. Jag gör hellre annat ... annat, som jag själv är intresserad av. Hur man spenderar sin tid hemma, handlar ju också om INTRESSE. För mig, så är film, TV och Internet ett stort intresse. Jag gillar inte att läsa, men jag älskar att sitta vid datorn och jag älskar att skriva. Vi har även en platt-TV och en hemmabioanläggning ... saker som kollegan säkert anser är en totalt onödig investering. Men för oss är det inte ett dugg onödigt. Vi älskar ju att kolla på film och TV och varför ska man då inte ha bra grejer för att kunna ägna sig fullt ut åt sitt intresse?
Jag lägger mig inte särskilt mycket i vad andra gör på sin fritid, men detta är MITT liv och MITT intresse ... och jag råkar faktiskt gilla Internet och Facebook ... och har haft en oerhörd nytta av det. Jag ifrågasätter inte varför andra hellre läser en bok, så jag förstår inte riktigt varför folk då ifrågasätter vad JAG gör.
Detta är ju mitt INTRESSE!

2 kommentarer :

  1. Hi ! I just looked your blog. I like it !
    I'm new at this and I would like you to look at my blog and maybe give me some useful tips and suggestions ...
    Thank you in advance and hope you have a nice day !

    SvaraRadera
  2. Ja varför har folk en förmåga att anse att deras sätt är det enda rätta, för alla? Alla är olika och det som passar en passar inte en annan.

    SvaraRadera