måndag 4 april 2011

LEV!

Jag kollade precis på
 och jag säger bara JÖSSES! Jag erkänner att jag kanske är en del lat av mig, men jag är ingen slarver och jag gillar ordning och reda. Vi har det för det mesta hyfsat fint hemma, men långt ifrån pedantiskt rent och inte heller har vi någon extremt strikt ordning. Nej, det syns ju verkligen att det bor folk här ... och så tycker jag att det ska vara. Visst ... båda familjerna i dagens program, var ju väldigt extrema ... fast åt varsitt håll, men personligen så hade jag sååå hemskt svårt för den ena mamman ... nämligen mamman i den strikta, städfanatiska familjen. Herregud! LEV människa! ville jag bara skrika. Hennes liv gick ut på att städa, städa, städa, träna, äta nyttig mat, städa ännu mer, träna lite till ... ja, så skulle hon ju städa också. ;-) Ingen TV. Ingen dator. Ingen tid för vila. Ingen avvikelse från det nyttiga, hälsosamma levernet. Wow! Tala om värdelöst liv. Vad meningslöst, liksom. Visst är det bra att äta nyttigt och visst är det bra att träna, men till vilken nytta? I hennes fall så var det för att orka ta hand om alla 7 barnen och för att orka städa flera gånger om dagen. För mig känns det livet som ett totalt meningslöst liv. Jag kan verkligen inte se att det livet är värt särskilt mycket. För mig, så känns inte det som ett liv. 
Tänk själv ... sista dagen i ditt liv ... om du får frågan: Vad har du gjort under ditt liv? Hur har du levt? och så blir svaret: Jo, jag har städat, tränat, fött en massa ungar ... och jag har haft ett väldigt rent hem.
Inte mycket till liv, om du frågar mig.
Jag är själv väldigt kostmedveten ... och visst är jag för att man ska leva hälsosamt ... men jag tycker ändå att man ska leva hälsosamt med måtta. Lagom, är mitt måtto. Jag skulle aldrig kunna leva ett liv där man försakar allt gott och allt roligt ... bara för att man ska orka med mer. Herregud! Jag vill ju LEVA också ... och ska jag försaka allt livets goda, så är det inte mycket till liv. Då skulle livet kännas helt bortkastat.
Visst ... om det gör dig lycklig att  endast träna, äta nyttigt och att städa, så fine. Fast det livet är absolut INGENTING för mig!


 

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar