lördag 19 juni 2010

Vår lördag

Idag känner jag mig mycket bättre. Känner mig åtminstone inte lika svag som igår, även om styrkan inte helt är som den borde. Fast igår kväll var det riktigt illa och så känns det inte alls idag, tack och lov.
Jag trodde väl att lite vila skulle hjälpa också. Gick och lade mig ovanligt tidigt igår ... för att vara en fredag kväll. Jag gick och lade mig före klockan 24 och det är inte vanligt nu för tiden ... inte när jag är ledig dagen efter.
Sen gick jag upp strax efter 9 i morse, så jag fick nog tillräckligt med sömn i natt. Skönt! Och ännu skönare är det att det är ytterligare en dag kvar tills det är jobb igen, så jag får sova hur länge jag vill imorgon också.
Mitt största fysiska besvär idag, har väl varit krampen i vänsterlåret. Jag tog ju min medicin igår ... tar injektion i låret en gång i veckan ... och nålen träffade nog lite tokigt den här gången, för det sved till enormt och sen fick jag som krampkänning, vilket har suttit i under hela dagen idag. Men ... det är inte så illa att det berört mig nåt nämnvärt. Har bara känt av det ... inget mer med det.


Idag har varit en rätt lugn lördag ... med lite småaktiviteter. Först åt vi ju frukost ... som vi ju gör alla dagar. Sen var vi och handlade. Efter att vi kommit hem, så började jag laga lunch ... tomatsoppa, blev det.
Sen, när lunchen var avklarad, så gick jag med barnen till tivolit som är här på besök. Vi hade dock innan bestämt att de inte skulle få åka någonting ... dels för att priserna är så höga, men också för att vi inte riktigt litar på säkerheten på dessa kringresande tivolin. Vi har ju lovat de att de ska få gå på nåt "riktigt" tivoli senare i sommar ... och ska då få åka karuseller. Nu gick vi mest dit för att titta ... och för att köpa sockervadd.
Så köpte vi några lotter också ... och hade ju tänkt vinna en jätte stor chokladkaka. Men ... det gick ju tyvärr inget vidare. Vann ingenting alls. :-( Nåja ... vi fick ju sockervadden åtminstone ... hm ... eller den betalade jag ju för ... men barnen fick ju sockervadden, eftersom jag betalade den åt dem.


Amanda äter sockervadd

Viktor och Amanda, med sockervadden i högsta hugg

När vi kom hem från tivolit, så var vi bara in en kort sväng för att hämta pingisracken och bollarna och sen gick vi till skolgården nära oss för att spela pingis. Jag hade ju tänkt spela med Viktor redan förra helgen, men då blåste det ju så dant. Men idag var det betydligt lugnare, så då passade vi på. 
Jag kan väl inte säga att det gick så där super bra, direkt. Jo ... för Viktor gick det ju bra, men inte för mig. Vi spelade en match ... och det gick jätte bra för mig först. Jag vann ju första set. Men sen gick det bara utför. Andra set förlorade jag rätt brutalt, fast sen blev tredje set lite jämnare och jag lyckades nästan vinna. Men så tog han gick mig ändå på de sista bollarna och ställningen blev 2-1 i set till Viktor. 
Men ... till mitt försvar, så kan jag ju säga att jag faktiskt inte har spelat pingis sedan jag var liten ... vilket är en himla massa år sedan ... och jag var ju inte ens särskilt bra då heller. Så egentligen kanske det inte var så otroligt konstigt att jag blev slagen. 



Viktor spelar pingis

Sen, efter att vi kommit hem från pingisen, så började Amanda och jag baka. Vi bakade en rabarberkaka med kinuskisås. Såg receptet i en tidning för några dagar sen, så då tänkte jag att vi kunde testa, eftersom Amanda är helt tokig i kinuski.

Så här såg kakan ut när den var klar:


Den blev faktiskt väldigt god också ... åtminstone tyckte jag och Amanda det.


3 kommentarer :

  1. ser jätte gott ut, men vad är kinuski?

    SvaraRadera
  2. Kinuski är en kolasås. Väldigt vanlig ... här på Åland, i alla fall.

    SvaraRadera
  3. Härligt *tummen upp* /Kram

    SvaraRadera