tisdag 15 juni 2010

Trött

Varje morgon när väckarklockan ringer (eller mobil-larmet, rättare sagt) så säger jag till mig själv: "Ikväll måste jag komma i säng tidigt!" Jag är ju bara sååå fruktansvärt trött och det brukar ta en stund i badrummet innan jag vaknar upp ordentligt.
Sen går ju hela arbetsdagen ... och visst känner jag mig trött ... särskilt om jag fått mindre än 7,5 timmars sömn. Det går väl i omgångar under dagen ... tröttheten, alltså ... men när jag fått för lite sömn så känner jag mig sällan riktigt pigg. Särskilt om det gått flera dagar i rad med för lite sömn.
Jag behöver egentligen sova runt 9 timmar, för att jag ska känna mig tillräckligt utvilad. Men så mycket sömn får jag sällan under vardagarna.
Jag kommer hem från jobbet ... lagar mat och äter ... och sen brukar jag för det mesta hamna i soffan med laptopen i knät ... och då är plötsligt min tanke från morgonen helt som bortblåst. Timme efter timme går ... och så är klockan återigen alldeles för mycket ... och återigen hinner jag inte lägga mig tillräckligt tidigt för att få den sömn jag så väl behöver.
Att man aldrig lär sig!
Jag har ju hittills bara jobbat två dagar den här veckan ... förvisso två förlängda dagar med extremt mycket att göra ... och nu känns hela min kropp alldeles mörbultad. Trött, är jag i huvudet och ögonen ... och resten av kroppen känns som spaghetti. Känner mig så fruktansvärt svag. Så svag att det känns jobbigt att gå och jobbigt att ens lyfta armarna.
Troligtvis skulle jag känna mig mycket bättre på alla det sätt om jag på kvällarna kunde förmå mig att stänga av datorn och ta mig till sängen en lite humanare tid.
Jag testade att lägga mig senast kl. 23 en vecka för ett tag sedan och den veckan kände jag mig oerhört mycket piggare än jag annars gör. Fast det är ju så himla svårt att slita sig härifrån.
Ska försöka komma i säng snart ... men sen är det väl nåt som hindrar mig, förstås ... så som det alltid gör ... och så vaknar jag imorgon bitti och tänker: "Ikväll måste jag komma i säng tidigt!"

2 kommentarer :

  1. du får ställa in larmet på kvällen med så att du kommer i säng =)

    SvaraRadera
  2. Ja, vad smart. Kanske jag borde göra det? :-D

    SvaraRadera