måndag 21 juni 2010

De allra bästa vänner

Ikväll fick vi besök efter middagen ... av Ingela och Alexandra. Alexandra är Amandas bästa kompis och Ingela, är hennes mamma och den person jag lärt känna bäst här på Åland.
Amanda och Alexandra har nog varit bästisar sedan de bara var 2 år gamla. Vi började umgås rätt regelbundet strax efter att Alexandra fyllt 2 år (Amanda var väl nästan 2,5 år då). Flickornas storebröder gick på samma dagis, så därför började vi umgås ... och tjejerna fann varann direkt. De var ju jämngamla och kom så oerhört bra överens. Det blev liksom sällan tjafs eller bråk, utan de lekte så bra ihop. Även pojkarna, våra, kom väldigt bra överens. Pojkarna är ju också jämngamla, bara att de är födda två olika år. Viktor är född 2000 och Emil (Alexandras bror) är född 2001 ... fast det skiljer bara 3 månader emellan dem.
Hur som helst ... i augusti 2006 så började Emil på ett annat dagis ... och där började även Alexandra. Då tänkte vi ju att barnen inte skulle komma att träffas lika ofta längre. Men ... så fick jag ju jobb direkt efter sommaren, och eftersom Viktors dagis enbart var halvtidsdagis, så var vi också tvungna att byta dagis ... och till vår stora glädje, så fanns det precis två platser kvar på samma dagis som Emil och Alexandra börjat på ... på samma avdelning, t o m ... så då kunde ju barnen fortsätta att träffas varje dag.

I år, har flickorna fyllt 7 år ... och är fortfarande allra bästa vänner ... och till hösten ska de börja i samma klass tillsammans. Då börjar de 1:an. Det senaste året så har de inte gått på samma dagis, eftersom Alexandra flyttat ut på landet och bytte dagis, men nu kommer de äntligen komma tillsammans igen ... och kommer få träffas varenda dag igen ... precis som förut. Det ser Amanda jätte mycket fram emot.
De är verkligen sååå bra kompisar. De är nog inte helt lika, egentligen, men de kompletterar varann så oerhört bra och jag tror det är därför som de kommer så bra överens.

Så ... ikväll var alltså bästa kompisen här, så de fick leka lite medan hennes bror var på träning. Först lekte de här hemma en stund ... medan vi vuxna drack kaffe. Sen gick vi iväg till skolgården, så att flickorna fick fortsätta leka där en stund. De tyckte de nog var roligt.

På fredag, kommer de träffas igen, för då är det midsommarafton ... och vi har firat varje midsommarafton sedan 2006 tillsammans med dem ... och så blir det även i år. De bor ju så mysigt ... långt ute på landet ... vid vattnet precis ... och alldeles enskilt. Är riktigt mysig sommarmiljö där ute ... och verkligen ett perfekt ställe att fira Midsommar på.

Avslutar med några bilder från tidigare midsomrar. 


Alexandra och Amanda, 3 år gamla (Midsommarafton 2006)





Alexandra, Emil, Amanda och Viktor (Midsommarafton 2007)





2 kommentarer :

  1. Ååå,va underbara Midsommarbilder/Kraam

    SvaraRadera
  2. Vad kul för Amanda att få gå med sin bästis när dom börjar skolan! Och det låter otroligt mysigt med att fira midsommar ute på landet!
    kram

    SvaraRadera