söndag 20 juni 2010

Mina tankar om bloggens innehåll

När jag bestämde mig för att börja blogga, så hade jag väl egentligen inte helt klart för mig vad jag skulle skriva om. Men en sak visste jag ... och det var att jag inte skulle ha en inrutad blogg. Alltså ... jag ville inte ha en mamma-blogg ... det finns många sådana, med titlar som "En mammas liv", "En mammas tankar", "Mamma till två filurer" och allt vad bloggarna heter. Jag visste också att jag inte ville ha en MS-blogg. Det finns sådana också. En sådan har jag dessutom redan haft, på sätt och vis. Jag hade en blogg på Familjeliv, som jag började skriva i samband med att jag blev sjuk. Men eftersom det kändes som om jag var tvungen att varje gång uppdatera mitt hälsotillstånd, så blev det att man inte kände någon lust att skriva alls tillslut. Särskilt om inget var förändrat. Folk som läste, förväntade sig nog att jag skulle skriva om sjukdomen, så då var det liksom svårt att göra inlägg som gled över till helt andra saker. Det blev liksom inte intressant, kändes det som. Därför gick det snart allt längre tid emellan inläggen.
Inte ville jag ha en mat-blogg heller. Visst lagar jag en del mat och bakar gör jag en hel del ... men jag orkar inte hålla på med att skriva av recept och ta kort på allt osv. Det har jag varken ork eller tålamod till.
Nej ... då ville jag hellre ha en mer allmän blogg, som utgår ifrån mig själv.
Visst är jag mamma, visst är jag MS-sjuk, visst är jag hustru, visst är jag "hemma-kock" och "hemma-bagare". Men ... jag är ju så mycket mer än allt det där. Jag är inte bara mamma. Jag är inte bara MS-patient och inte bara maka ... inte bara kattägare heller, för den delen. Jag är så mycket mer. Jag är allt det där ... allt det där ihop ... men jag är också så hemskt mycket mer.
Jag ville därför inte att bloggen skulle heta något som berörde någon av nämnda nischer ... utan att det skulle framgå tydligt att detta utgår ifrån mig och ingen annan. Det var nog den enda tanke jag hade när jag nu bestämde mig för att starta den här bloggen. Så är jag fri att skriva precis vad jag vill.

1 kommentar :

  1. Smart,tjejjen &....Kanonbra!
    Ha det så gott /Kram från mig i kvälls ☼

    SvaraRadera