torsdag 30 december 2010

Vår Nyårsmeny

Nu har vi bestämt årets Nyårsmeny. Det blir lite annorlunda i år, för vi bestämde oss för att köra på gryta till huvudrätt i år. I och för sig blir det en annorlunda gryta än vi annars brukar ha, men ändock en gryta. Fick tips av en vän på Facebook och tyckte det lät intressant, så då bestämde vi oss för att laga till det. Annars brukar vi för det mesta ha typ oxfilé eller fläskfilé som huvudrätt, men det här kan nog också bli bra.

Så årets Nyårsmeny ser ut så här:


Förrätt 
 Krämig hummersoppa med oststänger

Huvudrätt 
 Lövbiffgryta med kantareller och charlottenlök, pressad potatis, sallad

Efterrätt 
Vit chokladpannacotta med färska hallon


Jag tror nog att det kan bli rätt gott. Amanda har velat ha pannacotta länge nu, så det var hon som fick välja efterrätten ... och Viktor valde vilka bär vi skulle ha.
Maken valde förrätten och pappa fick ge förslag till huvudrätt (han sa då gryta och det var då vi nappade på min väns tips). Själv står jag ju för matlagningen ... och lite förfining av ingredienserna och så.
Idag var jag till Alko och köpte hem en flaska vitt vin. Vi hade bara rött vin hemma, men jag ska ju ha vitt vin i hummersoppan, så då var jag ju tvungen att handla det. Jag ska visserligen bara ha 1,5 dl ... men då kan vi ju dricka resten till maten. Blir nog bra, det.

Nu ska jag gå och göra varm choklad med vispgrädde till barnen. Har lovat de det.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar