söndag 19 december 2010

Nu är kylen full

Idag var vi iväg och handlade det mesta av julmaten ... ja, faktiskt allt som håller (eller går att frysa ner) till jul ... av det som fanns på min inköpslista. Några revbensspjäll, hittade vi ju inte, så det får vi köpa en annan dag ... och hoppas att det finns då. Jag hade ju tänkt laga dem på onsdag, så till dess vill jag helst ha dem hemma.
Allt annat fanns i alla fall ... och vagnen blev verkligen helt proppad av mat. Hua! Massor, massor, massor ... och dyrt blev det. Fast nu kan vi nog få till ett riktigt gott julbord. Kylskåpet är ju tämligen fullt nu i alla fall ... fast jag fick ju ändå plats med grejerna, vilket jag inte riktigt trott. Men efter att ha slängt lite gamla grejer och efter att jag planerat om lite, så funkade det.
Skönt att ha julhandlingen avklarad nu i alla fall ... så kan man ägna sig åt matlagning och bakning den här veckan. Dock så måste det ju handlas lite mer ... lite grejer som inte fanns eller som jag glömde ... och så måste vi ju ha färskvaror sen närmare jul.
Sen var det ju tänkt att jag skulle baka nu i kväll, så under tiden som jag hade middagen i ugnen så satte jag igång med att baka en saffranssockerkaka. Jag smälte smöret och satte igång med att vispa ihop ägg och socker. So far so good. Men så skulle jag ju ha i mjölet och DÅ gick det inte längre lika bra. Woups, utbrast jag när jag tog fram mjölpåsen från skåpet. Den var nämligen VÄLDIGT lätt. Aldrig att den kunde innehålla så mycket som 4 dl (den mängd jag skulle ha). Jag tittade in i skåpet och jag tittade bakom sovrumsdörren (där vi förvarar vissa oöppnade livsmedel) ... men ingenstans såg jag någon ny, oöppnad påse. Hjälp! Vi hade inget mer mjöl! Hur skulle jag göra då? Baket var ju redan igång och affärerna inne i stan hade stängt. Suck!
Men så kom jag på att vi faktiskt hade en påse grahamsmjöl hemma ... och i sådana lägen så får man ju ta vad man har ... och det gjorde jag. Vi hade väl drygt 2,5 dl vetemjöl och sen fick jag fylla på med grahamsmjöl så att den totala mängden mjöl blev rätt. Så fick det bli som det blev.
Nå ... det luktade ju rätt gott i alla fall ... fast hur det smakar, det vet jag inte än. Tror kakan blev lite för torr. Det verkade så. Men jag ska väl provsmaka om en stund.
Egentligen hade jag tänkt baka mer idag, men det gick ju inte nu. Så det får vi ta en annan dag. Det är dock viktigt att vi skaffar hem mjöl så snart som möjligt. Jag tycker inte om att ha helt slut av någonting så där.

I morgon är det i alla fall jobb igen. Fast jag ska ju vara ledig på onsdag så jag kan laga lite julmat. Sen jobbar jag igen på torsdag och på fredag är JULAFTON! :-)

1 kommentar :

  1. Oikein hyvää Joulua Sinulle. Näin blogien välityksellä on kiva tutustua muiden maiden kulttuuriin ja ihmisiin. Tule sinäkin katsomaan Teuvon kuvat blogi, ja kerro myös kaikille sinun kavereillesi, miksi kannattaa käydä katsomassa Teuvon kuvat blogi. Samalla saadaan teidän "maanne" lippu nousemaan korkeammalle minun blogissa. Jouluterveisin Teuvo Vehkalahti Finland

    SvaraRadera