tisdag 7 december 2010

Hemma efter intensiva dagar

Nu är vi hemma igen ... efter att vi varit till storstan och slängt iväg en massa pengar. Igår varken orkade jag eller hann jag blogga nåt. Klockan var ju nästan 22.30 när vi kom hem och då var det till att bära in all packning, få barnen i säng, packa undan det allra viktigaste och så kolla igenom mailen lite snabbt. Maken var dessutom tvungen att skotta en massa, för vi kunde inte köra in bilen eftersom plogbilen kört förbi på vägen och kört upp en stor snövall precis utanför infarten. Sen, när vi äntligen var klara med allt jag planerat, så blev det läggdags för mig också. Var verkligen oerhört trött.

Nå ... vi fick ju en del gjort, i alla fall ... även om vi inte hann med exakt allting jag hade tänkt ... och eftersom jag inte hade skrivit någon inköpslista, så glömde jag bort att köpa vissa saker på Coop. Men det viktigaste blev nog ändå avklarat.
Jag kan ju redogöra lite över vad vi fick gjort ...

På söndagen, så åkte vi först och checkade in på hotellet. Det låg precis vid Hötorget och rummet var verkligen riktigt snyggt, med stooora fönster åt flera håll.
När vi lämnat av grejerna, så gick vi till bilen och åkte mot Södertälje ... till Coop, närmare bestämt. Där köpte vi ett gravljus, en hel del matvaror (som inte behöver stå kallt) och så hittade vi faktiskt några små julklappar också.
När vi handlat klart, så åkte vi till Kyrkogården, där mamma ligger begravd ... ja, mormor också, för den delen ... och morfar (fast honom träffade jag aldrig och han var dessutom inte min biologiska morfar). Hur som helst, så tände vi ljuset vid graven. Det var otroligt vackert när ljuset lös upp i mörkret ... och när det dessutom var fullt av snö överallt. Riktigt vackert och rofyllt.
Efter kyrkogårdsbesöket, så åkte vi tillbaka upp mot Stockholm igen. Klockan började bli rätt mycket, men vi insåg att barnen måste få sig nåt kvällsmål innan läggdags, för annars skulle de bli hungriga rätt snart ... så därför slank vi in på ett café innan vi gick tillbaka till hotellet.
Så nyttigt blev det dock inte ... jag och barnen tog varsitt smaskigt bakverk, haha. :-D Fast maken var duktig och tog en macka.
Det var mysigt att fika så där i alla fall. Så insåg jag att det var nästan exakt tre år sedan jag var på det caféet senast. Den 7:e December 2007, var nämligen jag och maken där ... under en julshoppingrunda. Att jag minns datumet så väl, beror på att jag senare den kvällen fick känningar av mitt första MS-skov. Vi var hos svärföräldrarna, efter att ha shoppat hela dagen, och så domnade plötsligt min vänsterhand bort. Den dagen minns jag oerhört tydligt ... allt som hände då ... och den närmaste tiden efter. Fast det ska jag inte rabbla upp nu.

 Hur som helst ... tillbaka till hotellet, så blev det duschdags för mig och barnen ... och sen bums i säng för barnen. Själv blev jag att kolla på TV medan maken låg i sin säng och pluggade.

Så blev det måndag ... efter den goda hotellfrukosten, så checkade vi ut från hotellet och begav oss ut på stan. Inget var dock öppet så tidigt, men vi kom ju på att vi kunde ta oss till en polisstation för att fixa ett nytt pass till mig. Efter att ha frågat några polismän om vägen, så blev det till att ta tunnelbanan en station och sen blev det en lång ... lång ... väntan inne på stationen. Det var massor av människor som skulle ha pass ... så först 1,5 timme senare blev vi klara. Suck! Barnen gillade inte den tiden nåt vidare.
Men ... när vi väl var klara med det, så tog vi oss tillbaka till Hötorget och direkt in på biografen. Vi hade ju lovat barnen att gå på bio ... och vi hann precis till filmen. Dumma mej, hette den ... och var i 3D, så vi fick ha på oss sådana där roliga glasögon. :-D Var riktigt kul, faktiskt. Tror nog att vi gillade filmen, allihop.
Sen efter filmen, så tog vi oss nåt snabbt att äta och efter det så blev det shopping för hela slanten. Jag tog med mig Viktor och maken tog Amanda med sig.
En hel del julklappar fick vi avklarade ... nog det mesta, faktiskt. Jag  och maken hittade ju lite grejer till oss själva också ... som vi ska slå in och få som paket på julafton. Bland annat, så köpte jag mig ett par svarta stövlar. :-) Till barnen fick vi ju också tag i en massa bra grejer, fast jag ska nog vidareutveckla det i ett eget inlägg här någon dag. Vi köpte nog i alla fall det mesta som de önskat sig ... är nog bara något ytterligare som man kan komplettera med senare ... bland annat tänkte jag köpa en till klänning till Amanda ... och lite underkläder ... JA, hon har faktiskt önskat sig underkläder. :-D

Vi hann faktiskt med väldigt mycket under vår Sverigevistelse ... och det var nog trots allt en rolig upplevelse för hela familjen ... och barnen var VÄLDIGT nyfikna på alla påsar och hemlisar. Men ... de hemlisarna får de reda på först på julafton.

Det är i alla fall skönt att vara hemma igen. Borta bra men hemma bäst, som man säger. Ikväll har jag ägnat mig åt att packa upp en massa matvaror. Har fortfarande liiite grejer att packa upp än, men jag orkar inte ta allt på en gång. Behöver ju lite vila också.
Snart ska jag i alla fall sova ... för sömn, behöver jag också. Är faktiskt rätt tröttsamt att vara på resa ...även om det så bara är för några dagar.

1 kommentar :