onsdag 22 december 2010

Nu luktar det jul

Jag har tagit ledigt från jobbet idag ... fast det blir knappast någon vila. Har nog rätt fullt upp hela dagen, skulle jag tro. Just nu har jag bara en kaffepaus.
Inte fick jag någon sovmorgon i morse heller ... jo, en liiiten stund extra fick jag ju sova ... fast inte mycket längre än vanligt. Före 9 åkte vi hemifrån i morse. Först lämnade vi av Amanda till hennes skola. Sen skjutsade vi Viktor till hans skola. Därefter skjutsade maken mig till Sveriges generalkonsulat för jag skulle makulera mitt pass. Jag ska ju få ett nytt, men det ligger just nu på Sveriges ambassad i Helsingfors och de skickar inte hit det förrän mitt gamla pass är makulerat ... men nu är makuleringen gjord, så då kommer väl passet hit snart.
Efter konsulatet så åkte maken iväg till jobbet på kansliet och jag gick till Mathishallen för att köpa hem det allra viktigaste (resten får inhandlas i morgon) och därefter gick jag hem för att börja med julmaten.
Nu har jag julskinkan på kokning, så det luktar riktigt gott i lägenheten. Det tar ju en del timmar att få den klar, så därför var jag tvungen att ta ledigt från jobbet för att hinna koka skinkan.
Nu ska jag alldeles strax börja göra köttbullar och sen ska jag väl städa lite grann också. Kanske att jag slänger ihop en mjuk pepparkaka också. Egentligen hade jag tänkt göra revbensspjäll också, men vi hittade inga när vi handlade i söndags och det fanns inte heller några på Mathishallen, där jag var idag. Förhoppningsvis går det att få tag på imorgon. Annars blir det ett julbord utan revbensspjäll. :-( Men ... jag lär ju inte behöva gå hungrig för det.

Idag är det sista skoldagen för barnen. De slutar 13.05 och idag var Amanda så, så glad ... för hon ska ta med sig sin bästis hem ... och bästisens bror. Deras familj är nog våra närmaste vänner, så vi känner varann rätt bra. Jag är ju hemma, så då funkar det ju bra att alla barnen kommer hit. Jag tänkte att de skulle få göra lite godis när de kommer hit. Chokladbollar, hade jag tänkt. Det är förvisso inget julgodis, men är enkelt för barnen att göra själva. Eventuellt att vi gör nåt med vit choklad också. Så måste jag väl göra knäck. Amanda ville ha det, men det är ju inget som barnen får göra. Det är alldeles för hett och krångligt. Vill ju inte att nån bränner sig. Nå ... får se vad det blir.

Nä, nu ska jag gå och göra köttbullarna ...

http://kryddburken.files.wordpress.com/2009/04/kryddburken_buffe-71.jpg

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar