lördag 18 december 2010

Jobbig vecka

Äntligen är denna extremt tunga arbetsvecka över! Tror detta varit den jobbigaste veckan på hela året. Bitvis, har den ju varit rolig också ... pga videoklippet vi gjorde och sen den efterföljande responsen (idag har jag nästan fått höra ännu mer än i går ... massor av fina komplimanger ;-)). Fast ur jobb-synpunkt, så var den här veckan inte ett dugg rolig. Har haft intensiva dagar från morgon till kväll. Härom dagen så tittade jag till exempel på klockan vid ett tillfälle och insåg att jag hade 1 minut på mig att vila ... EN hel minut, liksom. Jag kände då ett extremt behov av att sätta mig ner en stund, men hann ju inte mycket mer än att sätta mig förrän det var dags att springa iväg igen.
Det har varit så otroligt mycket den här veckan ... från alla håll. Kortutskick, brevutskick, julklappsutskick, ännu mer brev ... som dessutom skulle räknas (i förrgår räknade jag flera tusen brev) ... och mitt i allt, så var jag ju tvungen att gå till posten några gånger för att få hem fler julfrimärken ... och dessa kom folk och ville köpa av mig, så jag var tvungen att avbryta mitt arbete med att sälja frimärken också. Ja, så började folk nojsa om ett paket igår också ... ett paket, som jag skickade i måndags, men som inte hade kommit fram. Flera stycken ringde mig angående det där paketet ... vissa var dessutom väldigt otrevliga. Jag gjorde dock allt jag kunde ... ringde posten och fick prata med en väldigt trevlig person som hjälpte mig att reda ut var paketet kunde finnas. Vi konstaterade ju då att paketet åtminstone fanns på fastlandet (Finland, alltså), men mer kunde vi inte göra just då. Men så ringde människorna tillbaka och frågade efter det där paketet ... och det var ju bara sååå bråttom. Men ... säg då TILL vad som är bråttom med! INNAN det skickas. Då hade jag ju skickat det på ett annat sätt. Hur ska JAG kunna veta vad som är extra bråttom med om ingen säger det till mig? Annars väljer jag ju såklart vad som är enklast och mest förmånligt. Sen vill de att jag ska lösa allting från Mariehamn, när försändelsen finns i Finland och när det är Itella (Finska posten) som krånglar! Suck!
Idag fortsatte de ju att ringa om samma sak också ... och faktiskt så var jag tvungen att avbryta den där människan innan hon hann ge mig en utskällning ... och berättade att jag nyss sökt på paketet och att jag visste var det var någonstans. Jag tror inte hon var riktigt beredd på det svaret, för hon blev först helt tyst. Sen ville hon att jag skulle maila henne försändelsekoden, så hon kunde fortsätta söka själv. Skönt, tyckte jag, för jag ville inte alls prata med henne. Tala om att ha alla taggar ut. Men jag är en lugn och sansad person, så jag kan hantera sådant rätt bra ... utåt sett ... inombords så kokade jag.
Den andra personen jag pratade med idag, var bra mycket trevligare och förstående. Då är det inga problem. Men sådana där aggressiva personer har jag inte mycket till övers för.
Nå ... jag hoppas att de lär sig nåt av detta strul ... att vara mer förutseende och att meddela om det är nåt som är mer bråttom än annat. När det skiljer typ 100 Euro i pris, så väljer jag ju självklart det billigaste och smidigaste sättet. Då tycker jag att de får skylla sig själva om de inte får grejerna inom den tid de vill.
Men det är väldigt energikrävande att hålla på med sådant här tjafs. Utöver allt annat jobb jag haft, så har jag dessutom fått prata i telefon en massa och försöka reda upp saker som jag egentligen inte alls kan påverka. BLÄ!
Nästa vecka blir det väl antagligen något lugnare på jobbet. Kommer dock få en massa brev att räkna, men utöver det, så blir det nog rätt lugnt.

I helgen, har jag tänkt att vi ska städa. Måste ju ha det lite fint till jul ... och när vi får besök nästa vecka. Tänkte även hinna med att baka lite ... saffranssockerkaka och mjuk pepparkaka. Eventuellt ska jag kolla efter lite mer julklappar också. Antagligen blir det i morgon vi tar städningen och de eventuella julklappsinköpen. Sen är det tänkt att vi ska handla julmaten på söndag. Jag måste ju få hem lite grejer till dess att jag ska förbereda inför julbordet. Hoppas bara vi får in allt i kylen. Blir väl till att puffa lite, antar jag.

Nu är jag så trött att jag knappt kan tänka klart längre. Bäst jag avslutar här. Får se hur mycket jag hinner eller orkar blogga i helgen ...

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar