torsdag 2 december 2010

Får verkligen mersmak

I kväll var ju sista sånglektionen för terminen ... och efter lektionen, så var vi inbjudna att sjunga för "Visans Vänner", som hade en tillkomst i Alandicas foajé.

Vi skulle sjunga tre sånger, var det sagt. Den ena var snabbt spikad ... dvs "Låt mig få tända ett ljus", som vi framförde i kyrkan i söndags. Sen hade vi som förslag "Julen är här" ... och den godkändes av alla. Erica, hade visst inte sjungit den tidigare, men den är ju inte sååå krånglig, så vi körde på den ... och delade upp den i stycken, så att vi alla fick sjunga solopartier. Det kändes rätt bra, när vi övade.
Så skulle vi ju ha en tredje låt ... och vi kom alla överens om att vår sånglärares förslag kändes lite väl svårt att hinna öva in på så kort tid ... så då fick vi fundera ut en ny. Efter en kort stunds funderande, så kom vår sånglärare på "Himlen i min famn", som Carola har gjort.
Själv, har jag aldrig sjungit den förut, men har ju hört den någon gång (inte så många gånger, dock) ... men tyckte det kunde bli jätte kul att få lära mig den ... och sjunga den ... för den är ju otroligt vacker.

Hittade ett klipp på Youtube, med låten ... så ni får se/höra vilken låt jag menar ...



Vi sjöng sången några gånger, delade upp den i olika delar ... tre av oss sjöng varsin vers ... sen sjöng vi refrängen tillsammans ... och så sjöng den fjärde av oss, det sista stycket.
Vi var ju bara 4 som skulle vara med och framträda ... samma 4 som var på konserten i söndags ... så det var rätt enkelt att dela upp det bra.

Hur som helst, så sjöng vi igenom sångerna några få gånger ... och sen stack vi iväg till Alandica. Vid 20.30-tiden, skulle vi var där, och det hann vi ju till.
Det var faktiskt första gången jag var inne på Alandica över huvud taget, så det var ju lite roligt, bara det. Fast ... jag fick ju inte se mer än foajén, då, men ändå ...
Vi klädde av oss ytterkläderna och sen fick vi stå vid klädhängarna en stund och vara nervösa. Men så efter en stund så blev vi inkallade ... som kvällens stora överraskning. Haha! Ja, sen om det var en positiv eller negativ överraskning ... det vet jag ju inte. Men in, kom vi. :-D
Första låten gick väl bra ... nog riktigt bra, faktiskt. Men den framförde vi ju redan i söndags, så den kunde vi rätt bra ... och vi kunde den utantill. Sen blev det väl lite värre med Carola-låten. Vi stod väldigt mörkt till och vissa hade lite svårt att se texten ordentligt ... men det gick nog rätt bra i alla fall.
Den tredje låten, gick också hyfsat bra. Den har jag ju sjungit så många gånger ... bland annat så framförde jag den vid julavslutningen under mitt andra år på gymnasiet ... då spelade jag piano till också ... och sjöng sången solo. Så jag känner mig rätt säker på den. Jag gjorde dock en liiiten miss mot slutet, men det tror jag inte att någon märkte.

Faktiskt så kändes det mycket bättre att uppträda idag, än vad det gjorde i söndags. I söndags var ju mitt första framträdande på jätte många år. Men nu har jag ju sjungit en gång för folk och då gick det genast mycket bättre nu ... så nu kommer det säkert kännas bättre för varje gång. Ännu bättre, skulle det ju säkert kännas om man var mer inövad innan. Nu var man ju lite nervös eftersom sångerna inte satt till 100 %.
Men över lag, så tycker jag att vårt framförande gick väldigt bra ... särskilt med tanke på den lilla tid vi hade att öva på sångerna innan. Vi blev nog nöjda i alla fall ... och flera av åhörarna blev nog väldigt nyfikna på oss. Det var några som kom fram efteråt och undrade vad vi var för grupp och om vi framträtt nåt innan.
Haha! Ja, värsta sång-gruppen, liksom. :-D

Men nu blir det ingen mer sång förrän efter Nyår nån gång. Jo ... hemma, så kommer jag ju givetvis sjunga ... men inte i nåt annat sammanhang.

Fast dessa framträdanden har verkligen gett mig mersmak. Det är ju bara så, så kul!


Inga kommentarer :

Skicka en kommentar