fredag 3 juni 2011

Världens dyraste champagne

Idag var det champagneauktion här på Åland ... en champagneauktion som direktsändes på nätet. Tror det var många ålänningar som med spänning följde när världens äldsta champagne auktionerades ut på Alandica.
Det var så att man förra året hittade ett gammalt vrak utanför Ålands kust och detta vrak innehöll bland annat en massa champagneflaskor som fortfarande var intakta och drickbara. Det har varit många turer angående den där champagnen ... och det har dividerats hur man ska behandla den och vad man ska göra ... vem som "äger" den och annat. Hur som helst, så blev det i alla fall bestämt att en del skulle auktioneras ut ... och idag var det äntligen dags. Just nu råder det extrem champagneyra här på Åland ... åtminstone om man ska tro på media och om man ska gå efter restaurangernas menyer. Flera restauranger i Mariehamn har konstruerat specifika champagne-menyer, där de har hela menyer inklusive förbestämda drycker och så får man all mat och dryck för ett förbestämt pris. Det har precis kommit ut ett champagnefrimärke också ... och en variant var med äkta guldkant.

Hur som helst ... idag såldes två flaskor av världens äldsta champagne. Den ena hette Juglar och slutpriset för den blev 24000 Euro. Det var då dittills världens dyraste champagne. Sen blev det auktion av Veuve clicquot ... och den ropades in för 30000 Euro! Världens dyraste champagne!  Det var dessutom samma köpare till båda flaskorna! Tala om att den människan måste ha mycket pengar, för hur har man annars råd att slänga ut 54000 Euro för två gamla champagneflaskor? Då måste man verkligen vara fruktansvärt rik.
Jag tror ju knappast köparen har tänkt dricka upp champagnen heller. Flaskorna kommer nog bara hamna i en samling och sedan användas som skrytmaterial. I vissa kretsar ger det ju säkert en hel del makt-poäng att inneha världen äldsta och dyraste champagne. 
Själv så skulle jag knappast slänga ut så mycket pengar på något sådant ... även om jag så hade hur mycket pengar som helst. Då finns det nog roligare saker att använda pengarna till. Men alla är vi olika. För den här köparen, så var antagligen detta ett oerhört kap.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar