lördag 18 juni 2011

Tivolibesök

Idag har vi varit på tivoli. Berglunds tivoli är ju nu på sitt årliga besök här i Mariehamn och självklart var vi ju tvungna att gå dit för att kolla lite.
Viktor mådde lite illa eftersom han hade ätit för mycket till lunch, så han ville inte åka någonting ... fast han fick ta lite extra lotter istället medan Amanda åkte en karusell. Hon fick dock endast åka 1 karusell, eftersom jag tycker det är hemskt dyrt. Dessutom har jag hört att säkerheten inte är den bästa på sådana där kringresande tivolin, så då minimeras ju risken om man inte åker så mycket. Förra året lät jag inte barnen åka någonting alls. Då blev det sockervadd och lotter för hela slanten. Men i år så tänkte jag att jag jag skulle släppa på restriktionerna lite ... och tillåta dem att faktiskt åka någonting ... om de ville.
Amanda valde då de där snurrande kopparna och tyckte nog att det var riktigt kul. Utöver det, så köpte vi slush och en hel del nitlotter. Jag fattar inte att det finns folk som vinner de där högvinsterna som jätte chokladkakor eller jättenallar, för vi brukar liksom aldrig ens vara i närheten av några sådana högvinster. Nä, vi vinner i bästa fall en liten nalle, typ. Viktor fick ett tröstpris när han försökte få ner ett torn av plåtburkar ... då fick han ett hula-hula-halsband som han gav till Amanda. Så fick Amanda tredje pris när hon tog en lott-remsa ... och fick därmed med sig en liten Hello Kitty hem. Fast utöver dessa saker, så gick vi hem tämligen tomhänta. Men trevligt, var det ändå. :-)

Lite bilder från tivoli-besöket:






Sen gick vi förbi leksaksaffären på vägen hem, för barnen ville köpa lite fler legogubbar (för sina egna pengar) och efter det så gick vi till Mathishallen för att köpa mat. Vi bestämde att det skulle bli tacopaj till middag, så jag köpte lite ingredienser till det.

Nu blir det strax jordgubbar med glass och grädde. Pappa köpte ju en massa jordgubbar när han var till Sverige igår, så nu har vi mycket mums att äta. Ska bli riktigt gott!
Blir väl en lugn kväll för oss ... som för det mesta. Maken är ju i Helsingfors, men jag pratade med honom för ett tag sedan ... innan han skulle till att äta middag. Han sa godnatt till mig och barnen utifall han inte skulle få tillfälle att ringa senare.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar