söndag 19 juni 2011

Egoshopping

Idag var Amanda och jag ut på stan en sväng ... för att kolla på kläder till mig. Är inte särskilt ofta som jag köper saker till mig själv. Egentligen är jag faktiskt urusel på att shoppa. Det har varit hur många gånger som helst som jag har gått in i en affär och sedan kommit ut därifrån tomhänt. Särskilt när jag ska handla byxor. Har verkligen jätte svårt att hitta några passande byxor eftersom jag är så kort ... och dessutom är mina lår rätt kraftiga, så då är det verkligen jätte svårt. Men idag gav jag mig den på att jag verkligen SKULLE hitta ett par byxor till mig själv. Jag har ju knappt några långbyxor att sätta på mig längre, eftersom mina favoritjeans har fått ett hål över rumpan. Jag vill ju liksom inte använda dem om man ser vilken färg jag har på trosorna. Nej, då använder jag hellre andra byxor som jag har så länge. Så har jag försökt att hitta några andra byxor som kan ersätta de där stretchjeansen, men hittills har jag inte lyckats. Jag har i och för sig inte kollat så mycket på jeanssektionen, eftersom jag hade hoppats hitta någon annan typ av byxor den här gången. Fast idag tänkte jag att jag ändå kunde kolla lite på vilka jeans som fanns ... och då tog den inte lång stund förrän jag hittade ett par i en stretchig modell. Jag är inte så förtjust i hårda jeans. Tycker det är så svårt att andas och röra sig i sådana, så helst vill jag därför ha stretchjeans.
Jag tog ett par byxor i storlek 34 och gick till provrummet för att testa. Jag tvivlade dock på om jag verkligen kunde ha den storleken eftersom jag känt mig så hemskt plufsig den senaste tiden. De såg ju ut att vara lite på gränsen, tyckte jag. Fast jag testade ... och blev nog faktiskt lite förvånad när de gick på så pass lätt ändå ... och att det inte heller var några problem att stänga byxorna. Så då bestämde jag mig för att köpa de byxorna. Lite långa, var de förstås ... fast jag får väl vika upp de lite om jag tycker att det behövs.
Sen gick jag för att kolla på mer kläder ... jag skulle ju egentligen behöva både fler byxor och toppar ... gärna lite somrigare saker ... och nu hade de ju mycket erbjudanden. Bland annat hade de mycket kläder som ingick i tag 3 betala för 2. Då fick man kombinera hur man ville av dessa ... toppar, byxor, kjolar, klänningar, linnen m.m. Jag kollade länge bland dessa kläder och provade även en hel del ... lite halvkorta byxor, olika leggings och någon top. I de flesta byxor jag provade såg jag helt idiotisk ut. Vita leggings är verkligen inte min grej! Mina lår ser ju verkligen gigantiska ut i det. :-( Svarta funkar i så fall bättre ... och jag hittade ett par svara kaprileggings som jag faktiskt tänkte köpa. Även en vit ärmlös tunika, hittade jag ... och ett par snygga vita kapribyxor som faktiskt funkade väldigt bra på mig. Jag var sååå nära att köpa dessa kläder, för då fick man ju det billigaste gratis. Men så tänkte jag: "BEHÖVER jag verkligen detta?" "BEHÖVER jag verkligen fler sommarbyxor? Jag, som är så frusen av mig." Tröjor, går ju alltid åt ... men sommarbyxor? Så då lämnade jag tillbaka kläderna och började istället kolla om det fanns något annat ... lite billigare, som jag kunde köpa.
Jag kollade lite bland rea-kläderna och hittade då en randig t-shirt för 5 €. Det tyckte jag var överkomligt, så den plockade jag på mig.
Så behövde jag även nya trosor, så jag köpte tre par sådana också. Amanda hjälpte mig att välja. Hon är ett rätt bra smakråd, för hon säger nog bra vad hon tycker ... och hon HAR ju faktiskt bra smak.

Så detta kom jag hem med:


Jag skulle dock egentligen behöva köpa ännu mer kläder till mig själv, eftersom jag fått en så pass annan klädsmak de senaste åren så jag känner mig rätt obekväm i de flesta av mina kläder. De kläder som jag trivs i använder jag ju så pass mycket att de blir slitna och går sönder, så därför skulle jag egentligen behöva en massa nytt. Fast tyvärr kostar ju det en hel del pengar att förnya sin garderob ... så då får jag väl ta det lite då och då istället. 

1 kommentar :

  1. jag är lika dålig på och handla kläder till mig själv.. har inte så mycket kläder som jag trivs i och de jag har blir snabbt utslitna =)

    SvaraRadera