söndag 19 juni 2011

Tänker man för mycket på jobbet ...

... om man känner sig stressad av att det bara är en månad kvar till semestern?
Tidigare så har jag alltid längtat jätte mycket efter semester och har tyckt att det varit alldeles för långt tid kvar redan innan de första börjar gå i början av juni ... eller till och med i maj vissa år. Själv har jag ju oftast haft rätt sen semester och då finns det ju verkligen tid för mig att börja längta. Veckorna före semester brukar kännas hur sega som helst ... och jag brukar längta som en tok efter den där dagen då man får gå på fyra långa veckors ledighet.
Men så känner jag inte i år. I år känner jag mig superstressad över att jag ska gå på semester. Det känns som att jag inte alls har tid att gå på ledigt än. Har massor av saker jag behöver göra och vill hinna klart med allt före jag kan gå. Jag har ju fått så mycket extragrejer att göra den här våren ... så mycket att jag inte riktigt hunnit med allt annat på det sätt som jag brukar ... så nu har det känts som om jag halkat efter lite. Därför känner jag mig så stressad över att semestern nu närmar sig med stormsteg. Visst vill jag ju gå på semester. Jag VILL ju verkligen ha ledigt. Men jag vill inte ha något ogjort när det blir dags att gå.
Nå ... imorgon kommer vår sommarvikarie, så när det blir dags att lära honom mitt jobb så kanske jag får lite mer tid över till att fixa sådant jag inte hunnit med. Fast ändå har man allt det där löpande ... som bara blir allt mer. Då blir det ju att man skjuter undan sådant som är mindre viktigt ... och mindre akut. Men de sakerna måste ju också fixas tillslut.
Hur som helst så har jag ju i alla fall fyra veckor på mig att beta undan allt som blivit eftersläpande ... och förhoppningsvis hinner jag med allt som jag tänkt mig. Det MÅSTE jag ju. Det har ju bara varit så hemskt mycket på jobbet den senaste tiden, så då har det väl gjort att man känt sig extra stressad. Jag VILL ju verkligen gå på semester, men ändå längtar jag inte riktigt dit ... inte alls så som jag brukar. Känner mig verkligen jätte stressad!

3 kommentarer :

  1. oj vad jobbigt.. finns det ingen du kan be om hjälp så att du kommer i fas med alla saker igen?
    Hoppas det löer sig snart så att du slipper känna dig stressad och kan njuta av semestern senare i sommar
    kram

    SvaraRadera
  2. Var med och tävla om att bli veckans blogg!!! Tre vinnare får en varsin länk och tävlingen avgörs på fredag! :D
    LYCKA TILL!

    SvaraRadera
  3. Anna: Problemet är väl egentligen min chef ... han tror visst att jag har alldeles för lite att göra, eftersom han lassar på mig en massa nya saker hela tiden och nu har han visst fått för sig att jag ska vara backup för allt också. Fast idag blev jag faktiskt räddad av en kollega när chefen återigen var påväg att lassa på mig ytterligare ett backupjobb. Jag KAN liksom inte vara backup för allt och alla hela tiden, för då hinner jag inte med mitt eget jobb. Det börjar kännas rätt övermäktigt just nu och nästa grej han lassar på mig så kommer jag nog säga ifrån.

    SvaraRadera