fredag 17 juni 2011

Lite shopping efter jobbet

Barnen går på sommarklubb den här veckan och fram till på onsdag (med uppehåll på helgen). De slutar där klockan 16 på dagarna och eftersom det idag inte fanns någon hemma (maken är i H:fors och min pappa är i Norrtälje), så tänkte jag att de kunde komma förbi mitt jobb när de slutat för dagen ... så kunde vi gå hem tillsammans ... och handla lite på vägen. Jag slutar ju klockan 16.30, så det skulle ju bli rätt bra tajmat då. Amanda sa ju i morse att hon hade för dåligt med shorts att ha ovanpå sina tights, så då tänkte jag att vi kunde ta en sväng förbi KappAhl också och kolla om det kunde finnas nåt passande.
Sagt och gjort ... barnen kom förbi mitt jobb en snabbis ... så såg jag till att Viktor fick gå på toa, så vi skulle slippa springa hem pga en akut nödsituation. ;-) Sen stängde jag ner dator och så tog vi vårat pick och pack och drog iväg.
Visst hittade vi shorts på KappAhl ... fast egentligen fanns det bara 1 par som var i Amandas storlek ... och som tur var, så var det ju just det paret som hon gillade alla bäst, så då var det ju ett rätt enkelt val. Jag utnyttjade min rabattkupong på 25 % rabatt, så då fick jag ju ner priset lite också.

Dessa shorts var det som vi köpte:

Amanda hittade även ett 2-pack med örhängen som hon absolut MÅSTE köpa. Fast de fick hon köpa för sina egna pengar, eftersom jag ansåg att hon redan har tillräckligt mycket örhängen.

Efter besöket på KappAhl, så gav vi oss ut i regnet igen och skyndade oss till mataffären som ligger på vägen hem. Det skulle ju bara bli jag och barnen till middag idag, så jag tänkte att vi kunde köpa nåt gott till bara oss. Nåt gott ... och enkelt. Det fick då bli fläskkotletter, vitlökskroketter, kryddsmör och körsbärstomater. Låter kanske lite knasigt? Men enkelt att laga ... och gott, blev det faktiskt. Så tände vi ljus vid middagen. Det var ju så mörkt att det faktiskt funkade jätte bra. Blev verkligen en riktig mysmiddag!

Förresten, så verkade de ha alldeles för mycket personal på Mathishallen idag. Det var flera kassor öppna ... trots att det knappt var några kunder alls på affären. Dessutom var det en kille som frågade om han fick packa ner varorna åt mig. Haha! Tala om att man då har lite att göra. Han erbjöd det ju liksom inte för att underlätta de enorma köerna, för det fanns ju inte en själ bakom mig ... och inte i någon annan kassa heller. Men visst ... jag hade ju inte handlat så mycket, så visst fick han packa åt mig om han ville. Då sparade man ju lite tid åtminstone.
Under tiden i affären, så hade det faktiskt blivit uppehåll i regnandet, så då kunde vi knalla hem den sista biten utan att blöta ner oss nåt nämnvärt. Alltid något positivt.

Nu har vi en lugn, mysig fredagskväll framför oss. Jag ska duscha om en stund och efter det ska jag fixa till nåt smarrigt till mig och barnen. Tänkte testa att göra en slags sundae med glass, grädde, chokladsås och lite allt möjligt. Så blir det väl lite TV-tittande, antar jag.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar