onsdag 15 juni 2011

Sjukt trött

Alltså ... det är nåt sjukt vad jag känner mig trött! Har egentligen känt mig så hela veckan, så därför har jag inte orkat engagera mig så mycket i bloggandet heller. Jag tycker ändå att jag borde ha fått tillräckligt med sömn på nätterna, men trots det så är jag så trött på kvällarna att jag knappt ens orkar tänka. Visst är jag trött när jag vaknar på morgnarna, men det är helt normalt. Så brukar det ju alltid vara på morgnarna. Men sen piggnar jag till och när jag kommer till jobbet, så brukar jag ändå känna mig hyfsat utvilad. Så har det varit även denna vecka. Men sen ... sen, när jag kommit hem från jobbet ... DÅ slår den fruktansvärda tröttheten in. Jag blir så trött att jag bara längtar efter att klockan ska gå fort så att jag snart kan gå och lägga mig ... lägga mig i min sköna säng och äntligen få SOVA.
http://images5.cpcache.com/product/92904115v5_480x480_Front.jpg

Den här veckan har varit extra tung och jag vet inte riktigt vad det beror på. Kanske att jag ändå har fått lite för lite sömn, men jag tycker ju trots allt att 7-7,5 timmar borde räcka för att klara av en hel arbetsdag. Sen har jag ju haft väldigt mycket på jobbet också. Arbetsdagarna har verkligen varit helt fullproppade med jobb ... och även annan tankeverksamhet ... och det kanske också kan vara sådant som gör mig extra trött.
Kanske kan det vara vädret också? Det var ju väldigt varmt i helgen och sen blev det snabbt betydligt svalare ... och väderomslag kanske också kan vara uttröttande.
Det finns ju en eventuell orsak till som skulle kunna orsaka den här enorma tröttheten ... och det skulle ju vara min MS. Fast jag brukar nog sällan se det som en trolig orsak till nästan några av mina krämpor. Jag räknar liksom inte riktigt med den. Det har väl en del att göra med att min läkare inte såg de besvär som jag ansåg att jag hade, så då bestämde jag mig för att jag också skulle sluta upp med att "se" dem. Så då lade jag mig till med den inställningen att jag är i princip frisk och att ingenting som jag känner har med MSn att göra. MS är liksom den sista orsaken till besvär ... något jag kan ta till om jag först uteslutit allt annat. Så är det även denna gång. Jag tror först och främst att det beror på någonting annat ... och om jag kan utesluta allting annat, så kanske jag kan tänka mig att ge MS-teorin en chans. Just nu, så tror jag nog mest att min trötthet beror på en kombination av för lite sömn och för mycket jobb. Om den gissningen stämmer, så borde jag känna mig betydligt piggare i helgen.
Just nu längtar jag ju sååå mycket efter helg ... och efter att vara ledig. Det är liksom bara onsdag idag. :-( Eftersom jag känt mig så trött de senaste dagarna, så har den här veckan känts så extremt lång. Kan liksom inte alls tänka mig att det bara är onsdag, men tyvärr så säger almanackan att det faktiskt bara ÄR onsdag. Men ... imorgon är det ju i alla fall torsdag, så då känns det ju liiite närmare helgen åtminstone. Alltid något ... och förhoppningsvis blir det lite mindre att göra på jobbet också.
Ikväll ska jag i alla fall se till att lägga mig tidigare, så att jag förhoppningsvis får lite mer sömn.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar