onsdag 8 juni 2011

Skolavslutning

Idag var det ju skolavslutning för barnen ... Amandas första och Viktors fjärde. Som jag skrev igår, så kunde jag ju bara gå på Amandas och maken fick gå på Viktors tillsammans med min pappa.
Amanda var väldigt ivrig att komma iväg i morse ... så ivrig att hon glömde ta med sig kortet som hon hade skrivit till sin fröken. Men, men ... hon får väl ge ett kort en annan gång istället. Amanda gillar att ge kort till folk. ;-)
Hur som helst ... först så åt vi frukost, sen klädde barnen på sig sina avslutningskläder och efter det så var det dags att ta kameran i högsta hugg och sticka iväg.

Amanda, på väg till skolavslutningen
Tyvärr, så hade jag missuppfattat var Amanda skulle befinna sig under barnens sångframträdanden, så jag hamnade verkligen på precis fel ställe för att kunna ta några bra bilder. Men jag FÖRSÖKTE i alla fall ... och jag fick ju sen några bilder från klassrummet som var av lite bättre kvalitet.
Så fick jag ju LYSSNA i alla fall ... och sångerna var ju fina, även om jag faktiskt måste säga att de är bra mycket bättre på sångframträdanden på Ytternäs (där Viktor går). På Amandas skola (Övernäs), så låter det inte alls lika bra och jag tror inte att det enbart har att göra med att barnen inte sjunger lika bra där. Jag tror det mer har att göra med kvaliteten på arrangörerna och sånglärarna. Jag tror inte de är lika dedikerade på Övernäs och bryr sig inte så mycket om konstellationer och att organisera det hela bra. Amanda sjunger ju verkligen jätte bra ... och nog borde det finnas fler som sjunger bra på hennes skola ... men tyvärr så hörs inte det riktigt. Amanda sa att sångläraren sa åt de att sjunga högre ... att sjunga högt ... och så visade hon hur han menade och att de fick tummen upp när de sjöng högt. Men där har man ett problem, anser jag. Man ska inte säga åt de att sjunga högt. Man borde hellre säga att de ska sjunga starkt. Det är en väldigt stor skillnad. Högt, innebär för barnen att de ska typ skrika och överrösta varann ... och om de har den taktiken så kommer de aldrig få det att låta bra. Jag tycker det är väldigt synd. De skulle ju kunna få det att låta så mycket bättre, men det är svårt när ingen riktigt verkar bry sig. Det känns lite som om de bara vill få det avklarat. På Viktors skola är de otroligt måna om att det faktiskt ska låta bra också ... och bra låter det ju verkligen. Synd att jag missade det i år.
Visst går det ju att lyssna på Övernäs-barnen också. Det låter ju inte direkt illa. Men jag tycker bara det är så himla synd att de inte har någon mer dedikerad person där ... som engagerar sig i att få det att låta bättre ... för det ÄR inte fel på barnen. De saknar bara en ordentlig musikalisk ledning.

Anyway ... lite bilder från Amandas skolavslutning:



Amanda går ut tillsammans med en av faddrarna (som nu slutar 6:an)



Amanda, i sitt klassrum

Fröken delar ut glass

Barnen äter sommarlovets första glass

Amanda får kram och betyg av sin fröken

Amandas betyg
Maken hade ju med sig andra kameran till Viktors avslutning, så här är lite bilder därifrån:

Hela gympasalen är full av barn

Viktor sjunger med de andra

Rektorn håller tal

Betygsutdelning

Viktor, tillsammans med några klasskompisar

Sen, när alla kommit hem, så öppnade barnen sina betyg. De fick båda jätte bra betyg och deras lärare hade skrivit fina omdömen om dem. De verkar båda vara duktiga, snälla och sköta sig bra i skolan ... vilket vi ju visste redan, i och för sig. De är ju världens bästa barn. ;-)
Efter att vi sett betygen, så tog vi fram deras avslutningspresenter och gav till barnen. De blev nog glada för böckerna de fick. Viktor började genast att berätta roliga historier. :-D

Strax därefter så började jag fixa med lunchen. Det blev mackor med tonfiskröra på ... en lagom enkel och snabb lunchmat. Gott, blev det också.
Efter lunchen så tog vi och knallade iväg ner på stan. Amanda skulle köpa lite födelsedagspresenter till kalas som hon är bjuden på och så passade vi på att köpa oss varsin bollglass (kulglass, heter det i Sverige). Jag köper sällan bollglass, eftersom den är så ofantligt dyr ... men nu tänkte jag att vi skulle fira att barnens sommarlov har börjat.

Amanda, med min väska ... innan vi gick iväg


Två glada sommarlediga barn

Amanda mumsar på sin glass

Viktor äter glass

Viktor, morfar och Amanda äter glass
Sen blev det en snabb sväng förbi mataffären innan vi gick hem och började fixa skolavslutningstårta. Förförisk tårta med jordgubbar, blev det. Har fått receptet av min svärmor och det är ju bara sååå himla gott! Jag gjorde dock dubbel sats eftersom receptet är så litet och min bakform är så stor.


Riktigt god blev tårtan och nästan hela gick faktiskt åt. Viktor tog en jätte stor bit och sen tog han lite till när han ätit upp den första biten.
Sen har väl resten av dagen varit rätt lugn. Till middag blev det Amandas favoriträtt ... lasagne ... och efter middagen gick barnen till skolgården för att spela pingis. Jag tror nog att alla är jätte nöjda med dagen och imorgon är det jobb för mig igen. Dock så är det ju bara två dagar kvar att jobba den här veckan, så det är väl uthärdligt.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar