söndag 27 februari 2011

Så var det dags igen ...

Nu är det officiellt, på alla håll och kanter ... så nu kan jag gå ut med det i bloggen också ...
Vi ska nämligen flytta ... IGEN ... 1,5 år tog det den här gången. De som känner oss, vet ju att vi flyttar runt en del. Trivs vi jätte bra på ett ställe, så brukar vi bo där ca två år. Annars blir det kortare tid. Det senaste stället vi bodde på ... ett jätte fint hus i ett väldigt bra område och med världens havsutsikt ... där trivdes vi otroligt bra och ville egentligen inte alls flytta därifrån. Ändå bodde vi "bara" där i 2,5 år ... men det var faktiskt rekord för oss. Maken började ju plugga, så vi ville inte chansa med att bli fast med höga bostadslån och endast min inkomst. Därför valde vi att flytta till vår nuvarande bostad ... en 3:a inne i stan.
Det är inte ofta som vi har flyttat för att vi inte trivts. Faktum är att vi har trivts på nästan alla ställen som vi bott på. Egentligen är det nog faktiskt bara två lägenheter som inte alls har känts bra. På dessa ställen blev vi heller inte långvariga ... endast 4 respektive 5 månader. Men alla andra ställen har varit jätte bra ... och vissa ställen skulle vi nog ha kunnat bo längre tid på. Men ... så har något hänt ... något som gjort att vi återigen börjar fundera ... fundera på en ny flytt. Hittills har det aldrig varit jag som först kommit med idén till att flytta. Jag hatar allt jobb en flytt faktiskt innebär och jag har verkligen trivts överallt som vi bott ... ja, nästan överallt, i alla fall. Jag har åtminstone aldrig vantrivts någonstans. Faktiskt inte.
Men ... den här gången är flytten faktiskt MITT "fel". Det var JAG som hittade annonsen och visade den för maken ... och han nappade ju såklart direkt på idén och tog kontakt med annonsören. Vi var sen dit och tittade ... sen funderade vi en massa ... och efter att vi funderat klart, så bestämde vi oss för att vi ville hyra lägenheten om vi fick ... och tydligen tyckte hyresvärden att vi verkade okej som hyresgäster. :-) Så i fredags skrev vi kontrakt ... och därmed blir alltså ytterligare en flytt av.
Anledningen till att jag ens tittade på hyresannonser, var nog för att jag har känt mig rätt irriterad den senaste tiden ... irriterad för att vår lägenhet känns så himla trång. Framförallt barnens rum, har känts trångt. Man kan städa hur mycket som helst och ändå känns deras rum otroligt stökigt. Det GÅR inte att reda upp där ordentligt och det känns inte alls kul. Ändå har vi faktiskt en rätt så stor lägenhet ... en 3:a på 95 kvm ... så liten, är den ju inte. Men barnens rum känns litet ... litet, för att dela på två.
Så såg jag den där annonsen ... centralt i Mariehamn ... en 3:a på 125 kvm ... och med i princip samma hyra som vi har nu. Den största nackdelen med lägenheten ... och det som gjorde att vi faktiskt tvekade något ... var ju det faktum att det bara är en 3:a. Barnen kommer fortfarande få dela rum ... något som Viktor helst inte vill, men något som Amanda tycker är toppen. Fast ... när vi varit och kollat in lägenheten, så var det ändå så mycket som var så oerhört positivt. Den kändes ju så stor ... många små skrymslen med mycket förvaringsmöjligheter, barnens rum var MYCKET större än nu och köket var jätte häftigt. I köket fanns en fungerande vedspis och en köksö med gasolplattor, glaskeramikplattor, grill och fritös. RIKTIGT häftigt! Rena drömmen för oss, som gillar att laga god mat.
Dessutom fanns det ju badrum med badkar och en separat toalett. Badkar, har ju Amanda velat ha länge, så det blir ju himla kul att kunna bada igen.
Mitt och makens sovrum blir ju dock mycket mindre än vårt nuvarande, men det gör egentligen inte så mycket. Huvudsaken är ju att sängen får plats ... och nattygsborden. Skrivbordet, kan vi ha i den gigantiska hallen ... och våra byråer, får man väl placera där det får plats.

Igår var vi och kollade i möbelaffärer, för nu har vi tänkt byta ut alla våra sängar. Äntligen ska barnen få RIKTIGA sängar ... istället för deras nuvarande loftsängar med skumgummimadrasser. Nej, nu blir det mer ungdomliga sängar för dem ... med riktiga, fjädrande madrasser. Det blir nog stor skillnad för dem.
Vi beställde varsin likadan madrass till dem, fast med olika färg på klädseln (Viktor ville ha svart klädsel och Amanda ville ha vit). Benen på madrassen kommer vara vita.
Så beställde vi varsin sänggavel till deras sängar.

Amanda valde denna: 

Och Viktor valde denna:
 
Det kommer nog bli himla snyggt i deras sängar nu ... och sååå mycket lättare att bädda.

Jag och maken, ska ju också byta ut vår säng nu. Det borde vi ha gjort för länge sen, egentligen, eftersom den varit trasig länge. Madrasserna är trasiga på undersidan och även sängstommen är trasig här och var. Det har den nog varit under flera flyttar redan, men ... det kostar ju en del att köpa nya sängar, så därför har det inte blivit av tidigare. Men NU blir det nytt! Ska bli så, så skönt! Både ny sängstomme och nya madrasser, blir det.
Den här sängen har vi beställt till oss:
http://www.mio.se/ImageVaultFiles/id_2231/cf_216/2231-grace_14558.png 
 Den passar bra till våra sängbord, så det blir nog riktigt snyggt. 

Så ... nu har vi en väldigt hektisk tid framför oss. Hua! Packning, flytt, uppackning ... och så måste man ju sköta det vanliga livet, precis som vanligt också. Blir nog rätt jobbigt, skulle jag tro. Fy! Men ... det är ju självförvållat ... och dessutom var det ju min egen idé den här gången. Ingen annan kan jag skylla på. 
Fast man får ju mycket "gratis" träning åtminstone. Det är långa och rejäla träningspass som flyttande innebär. Även om jag har stor vana och är väldigt effektiv, så BLIR det ändå alltid fruktansvärt mycket jobb ... särskilt när man har så mycket grejer som vi har. Ska blir hemskt skönt när allt är klart ... om typ en månad. Vi tänkte ta den stora flyttdagen den 25:e Mars. Fast vi får tillgång till lägenheten från den 15:e, så det blir väl att man för över lite grejer innan själva flyttlasset också.
Blir ju lite kul med ett nytt boende också ... och så får man ju ordentligt städat och upprensat då ett tag framöver i alla fall. Det är ju fördelen med att flytta ... att man får så fint när man väl kommit i ordning.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar