fredag 26 november 2010

Sista repet och första betyget

I kväll var jag ju på det sista repet inför konserten på söndag. Vi repade i kyrkan ... om min snälla make skjutsade mig dit ... så slapp jag köra bilen i halkan. :-)
Det var nog tur att jag slapp köra, för då minimerades ett orosmoln, i alla fall. Jag var nog så nervös utan att behöva tänka på bilkörningen.
Det gick rätt bra på övningen, i alla fall. Vi blir dock färre och färre i vår ensemble. En i gruppen blev ju hes igår och som vi befarade, så kan hon inte vara med på söndag ... så nu är vi bara 4 stycken. Men nu hoppas jag att ingen fler droppar av, så vi måste ändra om ytterligare. Idag blev det ju lite snabbt uppdelning av nya partier ... så att vi får sjunga lika mycket ... och att det ska passa alla. Vi gjorde faktiskt uppdelningen själva, utan sånglärarens inblandning ... och vi fick nog till det rätt bra. Låten är väl visserligen inte den roligaste ... och egentligen passar den inte riktigt in bland de andra låtarna ... men vi ska sjunga den så sirligt vi bara kan, så det blir lite rokoko-aktigt. Så då kanske det ändå funkar.
Kändes hyfsat bra, i alla fall. Dock så börjar jag känna av nervositeten en del, fast det är ju möjligt att det värsta är över sen när det väl blir dags. Så brukar det vara för mig. Jag brukar vara mest nervös innan, men sen har det oftast dragit över när det verkligen gäller. Hoppas det blir så den här gången också.
Nu har jag i alla fall en ledig dag innan det blir dags för "the big thing". ;-)

Efter att jag kom hem från sången i kväll, så var det dags att titta på Amandas betyg (omdöme), som hon fick idag ... hennes allra första ... och det var väldigt spännande. Jag trodde väl inte att hon skulle få något kryss i den "sämsta" kolumnen, eftersom hon verkat klara av både matten och svenska väldigt bra (de två ämnen som bedöms ... i 6 olika kategorier) ... och det hade jag ju rätt i. Däremot, så tänkte jag väl att det mesta skulle hamna i mitten, eftersom fröken nog inte vill ge det bästa omdömet så här i början. Hennes fröken hade ju skrivit ett brev också, där hon förklarat att de flesta hamnat i mitten på det mesta.
Hur som helst, så blev jag jätte glad ... och stolt ... när jag såg Amandas betyg. Hon hade nämligen 3 kryss i den bästa kolumnen och 3 kryss i mitten (2 i svenska och 1 i matte) ... så det var verkligen jätte roligt! :-) Min duktiga tjej! Amanda blev också helt nöjd med det.

Senare på kvällen, så pyntade vi vår "Lilla Jul"-gran. Det är ju Lilla jul här i morgon och då vill vi ju ha den lilla granen klädd ... så nissarna kan smyga dit i natt och lägga varsin klapp till barnen. Lilla jul, är ju något som firas i Finland ... på lördagen före 1:a Advent. Orkar inte berätta mer ingående om det just nu. Är för trött. Kanske att jag redogör lite bättre i morgon ... om jag orkar ... och hinner.
I morgon blir det rätt mycket att göra, annars ... handla, laga mat, leta mossa och förhoppningsvis ska jag hinna baka saffransbröd också. Så jag får se om jag hinner med lite bloggande också.
Nu ska jag i alla fall lägga mig, för jag är verkligen supertrött.



Inga kommentarer :

Skicka en kommentar