söndag 28 november 2010

Är redo att åka

Nu är jag nästan färdig för att åka till konserten senare. Jag är ju inte den som fixar i ordning mig i sista minuten. Nej, jag hatar verkligen stress och gör allt för att undvika det, så därför fixar jag klart allt flera timmar i förväg ... så det bara är att sticka iväg sen när det blir dags. Jag ska åka till kyrkan om ca 3 timmar, men har redan rätt kläder på mig ... har bytt till mina finaste örhängen och mitt finaste halsband ... och så har jag sminkat mig. Sminket kanske behöver bättras på efter att jag ätit lunch och så tänkte jag även ta på lite läppstift då (vilket jag inte har nu) ... men annars så är jag redo att åka. Strax innan avfärd, så måste jag även fixa i ordning en liten matsäck till mig ... några mackor och en flaska med vatten ... för det skulle vi ha med oss, så vi kunde äta lite en timme innan konserten börjar.
Jag har dock en känsla av att jag kommer frysa en del. Ska ju ha klänning på mig och idag är det nästan -10 grader ute. Eventuellt tar jag på mig mina svarta leggings ovanpå strumpbyxorna. Det ser ju nästan ut som strumpbyxor ... särskilt när jag har skor på mig. Jag får testa sen och titta i spegeln hur det ser ut.
Vad gäller kläder, så valde jag egentligen mellan två olika outfits ... antingen "julklänningen" jag hade förra året ... en kortärmad, röd plysch-aktig klänning, som slutar strax nedanför knäna ... och så min svarta kofta till. Klänningen är dock något stor nu (trots att det är storlek XS), men om jag har koftan knäppt, så håller den ihop klänningen lite och då funkar det bra ändå.
Mitt andra alternativ, var en lila, v-ringad tröja med paljetter och 3/4-ärmar. Det är egentligen min favorit i fin-sammanhang. Den har lite spetsar också ... och ser väldigt kvinnlig ut. Till den, passar min svarta långkjol med volanger i olika nivåer. Den outfiten hade jag när vi var på operan för några veckor sedan. Jätte fint, tycker jag.
Fast ... mitt val föll ändå på den röda klänningen ... mest pga kylan och min frusenhet. Till den lila tröjan (som dessutom är väldigt tunn), så hade jag inte kunnat ha någon kofta. Dessutom är den svarta kjolen också i ett väldigt tunt material, så trots att den går ända ner till fötterna, så värmer den ändå inte benen nåt vidare. Så om jag inte ändrar mig i sista stund, så blir det klänningen jag kommer ha. Den är ju åtminstone i ett rätt värmande material. Fast kallt, kommer det nog bli i alla fall ... särskilt om benen.

Får se om jag uppdaterar nåt här senare ikväll. Beror väl på om jag orkar eller hinner. Nu tänkte jag i alla fall stänga av datorn och vila en stund istället.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar