lördag 13 november 2010

Barnfritt

Ikväll har vi BF hemma ... dvs BarnFritt. Svärföräldrarna firar bröllopsdag och det gör de varje år på samma hotell ... Hotell Arkipelag, här på Åland ... och de senaste åren, så har de även bjudit med sig våra barn att fira med dem. Det tackar ju inte barnen nej till, direkt ... de får äta god middag, sova på hotell, simma i poolen och basta på morgonen och så äta hotellfrukost.
Så får maken och jag lite barnfritt ... vilket VERKLIGEN inte hör till vanligheterna. Vi har ju ingen här att lämna barnen till, så då blir det ju så att vi aldrig är ensamma utan barnen. Inte för att de är särskilt besvärliga, men det kan ändå vara skönt med lite egentid någon gång.
Hur som helst ... nu är vi alltså barnfria ... så då tänkte vi faktiskt passa på att gå ut. Först ska vi äta middag ute någonstans och efter det ska vi till stadshuset för att se på direktsänd opera! De ska visa Gaetano Donizettis opera Don Pasquale direkt från The Met i New York. Alltså ... samtidigt som människorna sätter sig ner i New York för att se på operan, så gör vi det också ... som direktsänd TV ... fast opera.
Det blir nog rätt häftigt. Jag tror inte att jag varit på opera sedan vår mellanstadiefröken släpade med oss på en massa föreställningar i typ 5:an-6:an. Hon älskade opera, så vi var på flera olika. En del av de var dock anpassade för en yngre publik ... som Trollflöjten ... det var en "barnföreställning". Den var rätt kul ... och man kunde följa med bra. "Barberaren i Sevilla" kändes lite mer som en riktig opera ... och verkade lite svårare, om man säger.
Fast efter mellanstadiet så har det inte blivit så mycket opera för mig ... mer musikaler och komedier ... de få gånger som jag varit på teater.
Sen vi flyttade till Åland, så hade det dock knappt blivit någonting sådant alls ... inte ens bio. Har istället blivit desto mer DVD-filmvisningar i soffan hemma. ;-) Fast det är rätt kul, det också ... och så kan man gå på toaletten när man vill.

Nå ... får se nu hur det blir ikväll. Ska väl gå iväg och göra i ordning mig nu ... det sista jag har kvar att fixa. Man måste väl liksom vara lite extra fin när man ska på opera.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar