tisdag 9 november 2010

Julkänsla

Idag var det inte särskilt lätt att gå hem från jobbet. Det började ju snöa på eftermiddagen, så det låg en del drivor på de oplogade trottoarerna när jag skulle hem. Ja, på vägarna med, för den delen. Jag, som fortfarande har extremt ont i benen sedan igår, tyckte ju det var jätte tungt att pulsa i snön. Det gjorde sååå ont.


Dessutom blåste det en hel del ... och på vissa väldigt öppna ställen, så höll nästan lilla jag på att blåsa omkull. Vinden bara tog tag i en och man fick verkligen spänna sig ordentligt, för att hålla sig kvar i blåsten. Fast det gick. Det tog nog dock lite längre tid att gå hem från jobbet idag.
Så nu är det riktig vinter ute ... alldeles vitt och fint.

http://stint.myshowroom.se/files/2010/02/SN%C3%96.jpg

Det är inte utan att man får lite julkänsla nu, när den vita snön lyser upp gatorna och träden. Det är ju egentligen inte särskilt lång tid kvar till jul nu. Måste väl börja planera allt så småningom ... rätt snart, antar jag. Är ju inte många lediga dagar i år, så därför är det extra nog med att planera.
Jag älskar verkligen julen. Det har jag alltid gjort. Fast jag är ingen sådan extrem jul-människa, som börjar pynta i September och köpa julklappar i Juni. Nej, jag älskar julen när det är TID för det. Jag pyntar till 1:a Advent (eller egentligen till "Lilla jul", som ju kommer först) och julklappar vill jag inte köpa förrän i December ... när affärerna är julpyntade, när julmusik hörs överallt och när julstämningen har infunnit sig hos de flesta. Att köpa julklappar på sommaren skulle verkligen kännas helknasigt för mig. Jag vill ha julkänsla först ... och på ett sätt, så gillar jag nog lite julstressen och julklappshysterin. Gillar förstås inte att julstäda, men det blir ju sååå fint efteråt, när man fått upp allt pynt och när julstjärnorna brinner i fönstren. Det är så fruktansvärt vacker och stämningsfullt.
Får se bara när man får tid med allt. Tror inte vi kommer hinna färdigt till 1:a Advent i år, eftersom vi nog kommer ha rätt fullt de närmaste helgerna ... och på vardagarna orkar jag inte. Men, men ... det får bli som det blir.
Tillräckligt med julstämning kommer vi nog få ändå.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar